Не е тайна, че богатите хора имат много добри навици

...
Не е тайна, че богатите хора имат много добри навици
Коментари Харесай

Какво се случва, когато следвате навиците на успешните хора

Не е загадка, че богатите хора имат доста положителни привички и доста хора считат, че това са аргументите, заради които те са толкоз сполучливи.

Но какво ще стане, в случай че човек, който не разполага с милиони долари в банковата си сметка, реши да одобри навиците на богатите хора и да прави това, което вършат в продължение на 6 месеца?

Какви усеща ще изпитва той и по какъв начин ще се промени животът му?

Навик # 1: Упражнявайте се минимум 30 минути дневно

Аз не обичам да върша извършения. Ходя на фитнес един път месечно. За мен това е изцяло неефикасно.

Реших, че нещата би трябвало да бъдат разнообразни. Аз още веднъж посетих фитнес залата, само че този път направих проект за тренировки 4 пъти седмично.

Най-трудната част беше да вървя в салона след работа. Наистина желаех да се отпусна на дивана, да си умря, да виждам филм или просто да дремя.

Но в случай че е маркиран денят ми в особено основания от мен календар, просто трябваше да отида, без значение дали желая или не. Все отново изпълнявах предизвикването.

Десет дни по-късно това се трансформира в табиет. Мързелът и умората вечер изчезнаха и тялото ми беше готово за физическа интензивност. Започнах да дремя по-добре и да се разсънвам по-лесно. Освен това упражненията бяха добър метод да се отпусна. Забелязах, че съм станал по-концентриран и спокоен.

Навик # 2: Запознавайте се с нови хора от самото начало

Казано е, че връзката е като валута за съумелите хора. Ето за какво по време на опита се пробвах да се срещна с колкото се може повече нови хора. Първоначално направих лист на всички персони, които познавах и ги разделих на две групи:

Полезни хора: Тези, с които се усещам добре и желая да ги срещам допустимо най-често.

Токсични хора: Тези, които ме карат да се усещам зле. Искам да ги видя допустимо най-рядко.

За да основа нови другарства, взех решение да посетя разнообразни изложения и събития, които ме интересуват. Бях сюрпризиран да схвана какъв брой нови и забавни хора с сходни занимания мога да срещна единствено за един ден. Научих доста от тях. И може би това ми оказа помощ да реализира доста неща в бъдеще.

Навик # 3: Медитирайте всеки ден

Успешните хора обръщат внимание освен на телата си, само че и на съзнанието си. Затова, с цел да се провиснал, те медитират всеки ден. И аз го направих. Реших да медитирам по 20 минути вечер преди сън. Забелязах резултата през втората седмица. Обичайното напрежение понижа, по-лесно ми беше да мисля за дилемите си денем.

Навик # 4: Прочетете доста потребни книги

Обичам книгите. Обичам метода, по който наподобяват и обичам да ги закупувам. Но рядко имам време да ги прочета. Ето за какво имам доста книги, които в никакъв случай не съм чел.

Успешните хора четат не за развлечение, а да вземат потребни препоръки, които могат да приложат в живота. Ето за какво те най-често четат биографии, исторически книги, книги за самопомощ и бизнес литература. Така че избрах такива книги от моята „ сбирка “.

Реших да нося книга с мен и да я прочета по пътя към работа и назад или по време на обяд. По време на моите тренировки и разходки слушах аудиокниги. Така че, през първия месец четох (и разбрах) съвсем 4 книги. Това беше доста потребно.

Навик # 5: Носете елементарни облекла

Много сполучливи хора употребяват това, което назовават „ Лего дрешник “. Това значи, че имат единствено някои съществени облекла. Например Марк Зукърбърг купува едни и същи облекла от години.

Реших да направя същото. Изхвърлих всички печатни тениски, раздрани дънки и други неща, които не можах постоянно да нося. Отидох в магазина и купих няколко идентични тениски, пуловери, няколко чифта дънки и ги прибрах в дрешника.

Това беше едно от най-хубавите решения. Спрях да изгубвам време да мисля какво да нося всеки ден. Спрях да мисля дали облеклото ми е съвременно или не. И спестих доста пари, тъй като модерните облекла постоянно са доста скъпи.

Всички тези привички в действителност ми помогнаха да стана по-добър, по-здрав и по-умен и трансформираха живота ми. Не беше елементарно, само че в този момент чета повече, изтощавам се по-малко, срещнах нови и забавни хора и употребявам свободното си време по-мъдро.

Инфо: brightside.me

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР