Не е справедливо моята кола, която разбива пътя 5 пъти

...
Не е справедливо моята кола, която разбива пътя 5 пъти
Коментари Харесай

Деян Кюранов: С тази половинчата позиция към войната правителството непрекъснато ще се клати

" Не е заслужено моята кола, която разрушава пътя 5 пъти по-малко от един камион, да заплаща 2 пъти повече. От моята винетка се генерират 2/3 от парите, с които би трябвало да се ремонтират пътищата в страната, а от налозите и таксите на протестиращите превозвачи се генерира 1/3 ", разяснява пред политологът Деян Кюранов от Центъра за демократични тактики.

Политологът разяснява войната на Русия в Украйна и дефинира като " провинциализъм на медиите " отразяването на тематиката в общия поток от вести:

" В наше село, тъй като се е окучила кучката на попа, това е събитие, а това, че в прилежащото село е станало гърмеж, който може да докара токсичен облак и до наше село, това не ни интересува, тъй като не е в нашето село. Това е провинциализъм и липса на политическа преценка, тя е всеобща ".

Според него значимите неща се отразяват в съответствие 1:10, като 10 са неважните.

" Очаквам медиите да отразяват митингите в съответната съразмерност на тяхната значимост за нашия живот, а те са маловажни за живота ни. Тук става дума по какъв начин страната да преразпредели едни пари и каква част от тях да отидат към превозвачите. Това е свръх частен проблем, не е жизненоважен. Това, че някои го показват като подобен, е наивно ", разяснява Деян Кюранов.

" В момента Русия губи стандартната война в Украйна. Нормално е да потърсят победа някъде другаде. Къде? Защо да не се насочат към най-слабото звено в НАТО - България. И да видят дали, откакто България е с толкоз половинчата позиция и толкоз демонстрира, че не има вяра на НАТО, дали пък, в случай че ни атакуван, това НАТО ще вземе да жертва бойците си за българските ползи, откакто България изяснява, че няма никакво желание да следва общия път и общия интерес на НАТО. Ако ни атакуван, тогава ще би трябвало да търсим избавление в някаква военновременна тирания. С тази безрезултатност, която България демонстрира в последно време, държавното управление може и да не падне, само че непрестанно ще се клати ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР