Не е спазен бюджетният план на Националния институт по хидрология

...
Не е спазен бюджетният план на Националния институт по хидрология
Коментари Харесай

Вълчев потвърди: Има нарушения при изпълнение на бюджета на НИМХ

Не е спазен бюджетният проект на Националния институт по хидрология и метеорология. Това е открито при одитната инспекция на бюджета, отчетността и ръководството на института след получен сигнал, заяви пред публицисти министърът на образованието Красимир Вълчев.

Сигналът до МОН е бил за съгласуваност сред някогашния шеф на Центъра и избрани юридически лица. Такава съгласуваност обаче не е била открита.

По думи на Вълчев не може да се приказва за нерегламентирано завишение на възнагражденията, защото те са изплатени по контракти, подписани по реда на закона. Министърът обаче уточни, че правото на разход за солариум е надвишено.

МОН не може да наложи наказания за откритите нарушавания в одитния отчет. Това е в пълномощията на Агенцията за държавна финансова ревизия, изясни Вълчев и увери, че Агенцията също ще предприеме инспекция.

Все още не е подписано съглашение за постройката, която Българска академия на науките и Национален институт по метеорология и хидрология ще разделят. Очаква се Общото заседание на Българска академия на науките да изкаже мнение по предлагането на МОН, съгласно което ¼ от постройката би трябвало да остане на Българска академия на науките, а останалата част да премине към Национален институт по метеорология и хидрология.

Припомняме, от 1 януари тази година Националния институт по метеорология и хидрология мина към структурата на МОН. Тогава министър Вълчев съобщи, че с бюджета за 2019 година финансирането на института е усъвършенствано и той ще продължи да работи обикновено. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР