Не е случаен съветът на експертите да се стараем да

...
Не е случаен съветът на експертите да се стараем да
Коментари Харесай

Кайсиите са вълшебният летен плод за здраве и красота

Не е инцидентен съветът на специалистите да се стараем да ядем най-вече сезонни храни.

Кралица Елизабет II да вземем за пример е на 94 години, в ослепително здраве и с жизнен дух, а Нейно Величество има главно предписание във връзка с своя хранителен режим – постоянно да употребява плодовете и зеленчуците на съответния сезон.

И защото сме в разгара на лятото, публично е сезонът на вкусните, само че и необикновено потребни плодове, като кайсиите. Ето няколко забавни обстоятелството за тях, които потвърждават, че през горещите дни е ужасно за организма ни да акцентираме на тези плодородни оранжеви плодове.

Полезни са за положителното зрение

Благодарение на съдържащите се в тях каротеноиди, кайсиите добиват ослепителен цвят, а когато ги консумираме, те са в положение да благоприятстват здравето на очите ви. Активните съставки в този плод предотвратяват окислителните процеси в клетките и забавят възрастовите промени в очите.

Мощни антиоксиданти

Кайсиите имат необикновен заряд от антиоксиданти, осигуряващи сигурна отбрана на клетките, които биват атакувани непрестанно от свободните радикали. Плодовете с кондензиран цвят са богати на бета каротин, витамини А, С и Е, както и на флавоноиди. А този боеприпас от антиоксидантни съставки предотвратява възпалителните процеси, укрепва имунната система и забавя процеса на стареене.

Здрав корем

Страшно доста хора се борят с проблеми с храносмилането. Кайсиите са плодове, които обаче могат да повлияят директно на общото здраве на организма и съответно на стомаха. Те съдържат два типа фибри – разтворими и неразтворими. Първият тип поддържа вярната киселинност в стомаха, контролирайки кръвната захар и холестерола. Неразтворимите фибри пък усъвършенстват перисталтиката и поддържат потребните бактерии.

 Кайсиите са вълшебният летен плод за здраве и хубост

Красива кожа

Както споменахме нагоре, витамините А, С и Е са извънредно значими, а кайсиите са богати на тях. Но тези витамини имат комплициран резултат върху кожата – в композиция те съумяват да я подхранят и овлажнят от вътрешната страна. Ако похапвате постоянно кайсии, сигурно ще допринесете за еластичността и здравословния искра на кожата си. Освен това, както е известно, витамините А и Е са основни за здравето на ноктите и косата, които имат особена потребност от „ витаминозна поддръжка “ през лятото, защото и те са атакувани безпощадно от слънцето.

Източници на минерали

Кайсиите са отличен източник на калий, а този минерал е нужен на организма за редица значими функционалности – да вземем за пример за вярната работа на централната нервна система, както и тази на мозъка. Недостигът на калий поврежда паметта, води до нараснала отмалялост и надлежно по-ниска продуктивност. В тези вкусни плодове има наличие и на магнезий и фосфор, за които също тялото ви ще ви бъде признателно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР