Не е случаен фактът, че футболът е най-популярният и харесван

...
Не е случаен фактът, че футболът е най-популярният и харесван
Коментари Харесай

Мазохизмът да си фен на Арсенал

Не е инцидентен фактът, че футболът е най-популярният и харесван спорт в света. Красотата на играта и страстите, които провокира у почитателите, са нещо незаменимо.

Арсенал, от своя страна, постоянно са били един от тимовете, които изповядват красивия и атрактивен футбол, изпълнен с голям брой подавания. Друг е въпросът, че последната купа на Арсенал от вътрешното състезание датира от 2004 година, което е ужасно доста време.

Така стигаме и до максимата, че да си почитател на Арсенал е същински мазохизъм. Има обаче и моменти, в който се гордееш, че подкрепяш тим, който не пръска 100+ милиона всяка година за селекция, а разчита на школата и млади футболисти.

Арън Рамзи е съвършеният образец. През лятото уелският футболист ще премине в тима на Ювентус, където ще се опита да завоюва нещо по-значимо от ФА Къп.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Arsenal Official (@arsenal) на Май 6, 2019 в 2:48 PDT

През миналия празничен уикенд Арсенал още веднъж изигра невъобразимо слаб мач и не съумя да победи непретенциозният тим на Брайтън. След дуела Арън Рамзи и Петер Чех, който разгласи, че приключва кариерата си в края на сезона, бяха почетени от клуба.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Arsenal Official (@arsenal) на Май 5, 2019 в 11:07 PDT

11 години, 369 мача, 69 гола и 62 асистенции . Това е статистиката на Арън Рамзи за Арсенал и надали има почитател на топчиите, които да не си удря главата в стената от гняв, че тимът освен, че изпусна уелсеца, само че го направи, без да получи никакви пари за него. А каквото и да си приказваме, Арън Рамзи може да не е на равнището на Меси и Роналдо, само че е футболист с качества и въздействието му върху играта е осезаемо.

След напускането на Арсен Венгер почитателите си мислеха, че Арсенал ще стартира да печели и обстановката ще се промени. Като изключим положителните игри в Лига Европа и това, че тимът е на крачка от финала в шампионата, сезонът във вътрешното състезание беше тотална покруса. Ама в действителност цялостна.

Доказателство за това е, че един мач преди края на сезона Арсенал има илюзорни шансове да се класира в топ 4. Най-шокираща е играта на тима като посетител, тъй като за 18 изиграни мача надалеч от вкъщи са спечелили едвам шест, което е извънредно неприемливо за тим с искания за трофеи и купи.

На Унай Емери сигурно му би трябвало време, с цел да построи нещо ново, само че продължаваме да недоумяваме за какво пусна Рамзи да си отиде като свободен сътрудник. Още по-голямата шизофрения беше, че уелсецът не помирисваше терен в даден миг от сезона, само че когато стана ясно, че се е договорил с Ювентус стана титуляр. Верните почитатели на Арсенал обаче обичат Рамзи. Та това е момче през последните 11 години израсна пред погледите на хиляди, даже милиони почитатели по света.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от make the football go futher (@football_population) на Май 7, 2019 в 1:53 PDT

Като се стартира от ужасяващото строшаване на крайници, което претърпя преди няколко години в мач против Стоук Сити. Тогава малко на брой бяха тези, които смятаха, че той още веднъж ще играе професионален футбол, само че Рамзи сподели, че е войник и се върна още по-добър.

Няма по какъв начин да не споменем проклятието му, което почитателите и медиите измислиха. Според него, когато Арън Рамзи вкара гол непроменяемо някоя обществена персона намира гибелта си. " Жертвите " на футболиста са 17, измежду които са Осама бин Ладен, Стив Джобс и други.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Aaron Ramsey (@aaronramsey) на Май 6, 2019 в 6:46 PDT

В неделя, 5 май, Рамбо не съумя да скрие страстите си при особено проведената гала, а нас ни е гняв, че травмата, която получи, няма да му даде опция да изиграе още някой и различен мач. Колкото и да е тъжно, би трябвало да му пожелаем триумф в Ювентус, тъй като това несъмнено е по-бързият метод да доближи до значима купа.

А за всички почитатели на Арсенал остава вярата, че Унай Емери ще донесе още от своята магия и тимът ще победи в Лига Европа, тъй като, в случай че това не се случи, остава единствено сухия мазохизъм на това да си почитател на лондонския тим.
 Леброн Джеймс, ЛА Лейкърс, плейофите и падението на Краля
Падението на Леброн Джеймс

Това ли беше краят за Краля
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР