Не е редно с държавни пари да се води предизборна

...
Не е редно с държавни пари да се води предизборна
Коментари Харесай

Президентът: Не е редно с държавни пари да се води предизборна кампания

”Не е редно с държавни пари да се води предизборна акция ”, съобщи президентът Румен Радев. По думите му опитите свадите в страната да бъдат заглушени с други мероприятия няма да дадат резултат, тъй като хората чакат разнищване на тези кавги и действително противопоставяне на корупцията.
Във връзка с упреците на ръководещите, че двама души, които са били в президентската администрация, в този момент са в листата на Българска социалистическа партия за евроизборите, Румен Радев сподели, че президентството не е феодална институция и всеки е свободен да взима решения. " И Елена Йончева и Иво Христов са напуснали президентството преди за стартират акциите си за българския и европейския парламент, уточни Радев.

" Нормално е в предизборна конюнктура и при толкоз доста кавги събитията да се политизират ", съобщи президентът Румен Радев.

По мотив думите на премиера Бойко Борисов, че президентът би трябвало да е равно далечен от всички партии, президентът разяснява: " Равноотдалечен съм от всички партии, не мисля, че давам някакъв мотив въобще да се мисли в тази тенденция ".

Държавният глава взе участие в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войник в столицата във връзка 74 години от края на Втората международна война.

" Най-голямото достижение на Европа, това е Европейският съюз, а най-голямото достижение на Европейския съюз, това е опазването на мира в Европа към този момент повече от седем десетилетия ", сподели президентът Радев след церемонията по тържественото полагане на венци пред паметника на Незнайния войник в столицата във връзка 74 години от края на Втората международна война.

„ Днес е празник и означаваме Деня на успеха и Деня на Европа. За да се осъществя огромната концепция за обединена Европа, нямаше по какъв начин да стане без успеха над хитлерофашизма. За това сме длъжни да почитаме и почитаме паметта на тези милиони жертви дадени в битката с нацизма и да не забравяме приноса на България. Хиляди българи починаха във Втората международна война и през днешния ден би трябвало да почетем тяхната памет и да отдадем момента и на живите сега български ветерани “, уточни президентът.

Той акцентира, че те не престават да са образец за родолюбие и отдаденост към отечеството.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР