Не е работа на политиците да се занимават с природен

...
Не е работа на политиците да се занимават с природен
Коментари Харесай

Сашо Дончев: Пазарът ще бъде залят с газ, ако политиците спрат да пречат


Не е работа на политиците да се занимават с природен газ. Това, че политиците в Европа в последно време приказват непрестанно за газ, е, тъй като разрешиха на Владимир Путин да ги накара да приказват за газ. Това не е политически, а търговски проблем. Много се безпокоя, когато политиците стартират да вземат решение проблеми в енергетиката. Това сподели пред БНР Сашо Дончев, бизнесмен, изпълнителен шеф на " Овергаз ".

По думите му  " Булгаргаз " няма пари да си заплати газа, тъй като " Топлофикация - София " не му заплаща, а повода за това е корупция или несръчност.

Той акцентира, че не може да се афишира търг от през днешния ден за на следващия ден, защото в енергетиката процесите са от през днешния ден за идващите три години най-малко: " Това отново е реплика на пазарна стопанска система. Да, би трябвало да се разгласят търгове, само че хоризонтът на доставки полутечен газ би трябвало да е най-малко година, а не един месец ".

Той е безапелационен, че трябва да бъдат отстранени държавните компании, защото те генерират единствено корупция.

" Нямаме потребност от държавна компания в региона на енергетиката... Не е работа на държавните управления да подписват търговски контракти. Ако " Булгаргаз " е във банкрут, това е, тъй като политиците са назначавали там некадърници, тъй като политиците са определяли какви контракти да подписва сдружението. Ако има отговорни за положението на " Булгаргаз ", това са политиците... Ако се махнат всички спънки, които основават политиците на пазара, пазарът ще бъде залят с газ ".

Според него Европа има потребност от съветски газ и не би трябвало да бъде подценяван вечно.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР