Не е приятно, когато вкъщи пълзят разни буболечки. Няма значение

...
Не е приятно, когато вкъщи пълзят разни буболечки. Няма значение
Коментари Харесай

10 метода да се отървем завинаги от мравки, хлебарки, бълхи и всякакви гадинки

Не е прелестно, когато у дома пълзят всякакви буболечки. Няма значение дали живеем в къща или в апартамент. Винаги нещо може да се промъкне и да се развъди без ние даже да подозираме. И когато го открием, гадинките към този момент са станали доста и сложни за унищожаване или преодоляване. Доста постоянно домът ни е нападнат от мравки. Не са малко случаите, в които колкото и чисто да поддържаме в кухнята да се появят хлебарки. А в случай че имаме домашни любимци, вероятността за бълхи се усилва неведнъж.
Всяко едно насекомо е неприятно да ни бъде посетител у дома, по тази причина е значимо да се отървем в точния момент от него и да спрем популацията му. За благополучие има много способи това да се случи. Сега ще ви срещнем с цели 10 метода за трайно унищожаване на дребните неприятни инсекти.
Първи способ: купете си препарат за миене на съдове срещу бълхи. Можете да надхитрите бълхите, като им устроите капан. За задачата капнете от препарата в някоя паница с плитко дъно и когато те попаднат в нея, изплакнете съда с вода.
 Най-опасните инсекти в света (ВИДЕО) Най-опасните инсекти в света (ВИДЕО)
Някои хора се ужасяват от инсекти и са изцяло прави. Инсектофобията е много постоянно срещано заболяване и за това има основателни причин...
Втори способ: Чистете жилището си по-редовно. Не забравяйте да пускате прахосмукачка. Тя ще погълне с изключение на самите бълхи и техните яйца. Сменяйте и перете по-често спалното си долни дрехи, с цел да не се завъждат гадинки по него.
Трети способ: Наръсете сол на килима или мокета. Намерете насипна сол и поръсете щедро. Солта отстранява мравки и бълхи. Оставете я по този начин най-малко 2 дни, с цел да има мечтаният резултат.
Четвърти способ: С помощта на розмарин и цитронела си направете саморъчен спрей, с който можете да напръскате засегнатите места.
Пети способ: Намерете мравуняка или мястото, от където излизат мравките. Вземете вазелин и го запушете. Следете деликатно дали мравките няма да си намерят друга пролука, от която да излязат още веднъж и в случай че я откриете я запушете и нея.
Шести способ: Смесете дружно пудра захар и боракс. Сладкото притегля мравките, а боракса ги отравя. Така те ще употребяват сместа и по-късно ще измрат.
 Намаляването на насекомите заплашва света Намаляването на насекомите заплашва света
Научен обзор на броя на насекомите демонстрира, че 40% от типовете претърпяват " трагични темпове на спад " по света, предава Военновъздушни сили. Изсле...
Седми способ: Сипете олелия вода в мястото, където излизат мравките. Идеята е да наводните техният тунел и да ги попарите и унищожите. Пазете се да не ви налазят, тъй като когато една мравка се разгневи, тя може да хапе.
Осми способ: Премахнете течовете у дома и подсушете влажните места. Всичко това се прави за хлебарките да намалеят. След като го извършите, можете да напръскате за хлебарки със специфичен препарат.
Девети способ: Премахнете трайно хлебарките като поставите на местата към ъглите и по первазите дафинов лист краставица, лимон или кедрово дърво.
Десети способ: Направете си капан за хлебарките с вода. Хлебарките обичат водата и тя ги притегля. Затова напълнете някакъв висок съд с вода и го сложете в гнездото на гадинките. Те ще се изкачват по него и ще се удавят. Това ще понижи популацията им, а вие ще заживеете по-спокойно.
Всичките способи са ефикасни, само че най-ефикасни си остават специфичните спрейове или препарати срещу инсекти, които се продават на всички места. Все отново може да пробвате и с някой от горепосочените способи, което най-малко ще понижи разпространяването на гадинките.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР