Не е нужно една история да бъде дълга, за да

...
Не е нужно една история да бъде дълга, за да
Коментари Харесай

Смразяващи разкази на ужасите от по две изречения

Не е нужно една история да бъде дълга, с цел да е страшна. Сайтът Reddit провежда конкурс измежду читателите си за най-ужасяващи разкази, побрани в две фрази. Ето и спечелилите, от които ни побиват тръпки:

Събудих се от звука на блъскане по стъкло. Първо помислих, че идва от прозореца... до момента в който не го чух отново - от огледалото. 

* * *

Последното, което видях, преди тя та забие дългите си, изгнили нокти в гърдите ми, бе часовникът, който показваше 12:07. Седнах внезапно в леглото с радостното чувство, че е било единствено сън, само че тогава погледът ми падна на часовника, който показваше 12:06, а вратата на килера се заотваря със скърцане...

* * *

Израснала съм с котки и кучета и съм привикнала със звука от дращене по вратата на спалнята си. Сега, когато пребивавам напълно сама, го намирам за доста по-тревожен. 

* * *

Тя ме попита за какво охкам по този начин. А аз не пъшках. 

* * *

Вчера жена ми ме разсъни през нощта, с цел да ми каже, че в къщата е проникнал апаш. Тя бе убита от апаш, разрушил къщата ни преди 2 години. 

* * *

Събудих се от звука на бейбифона и чух през пращенето по какъв начин женски глас успокоява първородното ми дете. Обърнах се на другата страна и ръката ми обърса жена ми, която спеше добродушно до мен. 

* * *

Винаги ми се е коствало, че котката ми има проблем с втренчения взор - все ме зяпа в лицето. Докато един ден не разбрах, че гледа тъкмо зад мен. 

* * *

Нищо не може да се съпостави с бебешкия смях. Особено в случай че е един през нощта и си сама у дома. 

* * *

След тежък работен ден се прибрах вкъщи и открих приятелката си, прегърнала нашето дете. Не знам кое беше по-страшно - да видя мъртвата си другарка с мъртвороденото бебе или мисълта, че някой е проникнал в дома ми, с цел да ги остави там. 

* * *

Сънувах превъзходен сън, до момента в който не ме разсъни някакво мощно блъскане. След това чувах единствено глухото туптене на пръстта по капака на ковчега, до момента в който пищях. 

* * *

Започнах да го загъвам в леглото, а той ми сподели: " Тате, виж дали няма чудовища под леглото ми! " За да го развеселявам, погледнах и го видях още един път - под леглото, трептящ, да ми шепне: " Тате, има някой на леглото ми... "  

* * *

В телефона ми има фотография по какъв начин дремя. Живея сама.

* * *

За всички години, в които пребивавам в тази къща, се заклевам, че съм затворил повече порти, в сравнение с съм отворил. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР