Съвети за лазерна епилация при посещение за първи път

...
Не е ли време да зарежете бръснача и да се
Коментари Харесай

Не е ли време да зарежете бръснача и да се доверите на лазера? Лазерната епилация е спасение за много хора, на които им е писнало от времето, което отделят за бръснене, щипене, използване на крем или кола маска.

Това е една от често срещаните и популярни процедури, тъй като успешно премахва нежеланото окосмяване от всяка част на тялото, включително лицето, ръцете, краката, подмишниците, бикини линията и други. Дори можем да кажем - почти навсякъде, без, разбира се, близо до очите.

Ако обаче процедурата ви предстои за първи път, може да сте нервни и това е напълно нормално. Именно затова сме събрали най-добрите съвети за лазерна епилация при посещение за първи път.

По-долу ще намерите някои ценни съвети за лазерна епилация от Тифани Бургас, които ще ви дадат да разберете по-добре как работи процесът и какво да очаквате.

#1. Лазерна епилация: Как работи?

Нашият лазер произвежда мека светлина, която внимателно се концентрира в космените фоликули. Пигментът във фоликулите абсорбира тази светлина, което предотвратява бъдещ растеж, като същевременно оставя кожата неувредена. Този процес се повтаря, докато растежът на космите не спре напълно, оставяйки посетителите с чувство на увереност и удовлетворение.

#2. Лазерна епилация: Какво да правите преди часът за лазерна епилация?

Ако никога преди не сте се подлагали на лазерна епилация, важно е да разберете стъпките, които трябва да предприемете, за да се подготвите правилно. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид:

  • Не правете кола маска шест седмици преди първата си сесия с лазерна епилация. Лазерът ще трябва да може да идентифицира космения фоликул.
  • Бръсненето преди часа ви за лазерна епилация е позволено, стига да използвате ново острие. Ако използвате вече използвано острие, рискувате контактен дерматит, който може да бъде причинен от бактерии.
  • Стойте далеч от слънцето две седмици преди лечението, или рискувате кожата ви да се пигментира.
  • Добра идея е да избягвате кофеина 24 часа преди епилацията.
  • Не забравяйте да говорите с нашите лицензирани специалисти относно лекарствата, които приемате, тъй като антибиотичните лекарства понякога повишават фоточувствителността.

#3. Лазерна епилация: Какво трябва да знаете за третирането след сесията?

След като преминете всеки курс с лазерна епилация, важно е да сте наясно и да следвате следващите стъпки:

  • Космите започват да падат от 3 до 30 дни след лазерната епилация.
  • Можете да очаквате незабавно зачервяване, което може да продължи няколко часа.
  • Можете да ексфолирате кожата си и нежно да изтъркате, но се уверете, че не изкарвате насила космите, преди да са готови.
  • Опитайте се да стоите далеч от слънцето една седмица след сесията за лазерна епилация. Ако трябва да сте на слънце, защитете кожата си със силен слънцезащитен крем.
  • Избягвайте да драскате кожата си.
  • Третирайте кожата си с гел от алое вера или гел с витамин Е.
  • Не подсушавайте с разтриване на кърпа след душ. Вместо това подсушете кожата си с потупване и бъдете нежни.

#4. Лазерна епилация: Бъдете търпеливи

Един от най-важните съвети, който можем да ви дадем за лазерната епилация е да бъдете търпеливи. Не очаквайте да премине терапията с лазер за епилация и да видите незабавни резултати на следващия ден. За съжаление процесът не работи по този начин.

Може да отнеме няколко сесии, за да започнете да виждате невероятните резултати от тези процедури. И след като го направите - никога повече няма да се върнете към бръснача!

#5. Лазерна епилация: Някои косми може да пораснат повече

Косата е сложно нещо. Докато лазерната епилация ще помогне за премахване на космите на почти всички места, има някои места, които могат да станат по-дълги и по-дебели, ако вашият лицензиран специалист не е внимателен.

Лицето е една от онези трудни зони, в които косата може да стане по-дебела, ако вашият лицензиран специалист не внимава. Просто имайте предвид това, преди да кажете на специалиста да увеличи силата на работа на лазера, именно на лицето ви.

#6. Лазерна епилация: Различни лазери за различни типове кожа

Светът е пълен с толкова много красиви и различни типове кожа! Но това означава, че имате нужда от подходящ лазер и правилната му настройка за вашата кожа.

Преди процедурите ви с лазерна епилация, нашият лицензиран специалист ще анализира вашия тип кожа, за да се увери, че се използва правилният лазер, за да получите най-безопасните и най-добри резултати.

За автора: Николай Стоянов е управител на SEO агенция Lilacor.com и има над 15 години опит като SEO консултант. Той е успешно оптимизирал над 300 уеб сайта и помага на бизнеси от разнообразни ниши да увеличават запитванията си от клиенти и продажбите си

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР