Не е лесно - но това е най-хубавият подарък, с

...
Не е лесно - но това е най-хубавият подарък, с
Коментари Харесай

Мраморна Глазура за Торта

Не е елементарно - само че това е най-хубавият подарък, с който може да зарадвате рожденик

Необходими Продукти

● захар - 300 г
● глюкоза - 300 г
● кондензирано мляко - 200 г с хубаво качество
● вода - 270 мл
● бял шоколад - 300 г
● желатин - 20 г или 2 пакетчета
● оцветяване - по желание

Начин на подготвяне

В 120 мл от водата се накисва желатинът да набъбне. Оставя се настрани.

В тенджера се изсипва захарта, глюкозата и 150 мл вода. Разбърква се, до момента в който се стопи захарта и сместа се трансформира в сироп. Трябва да е мощно гореща. Сваля се от котлона и се прибавя кондензираното мляко, шоколадът на части, а по-късно и набъбналия желатин. Разбърква се с телена бъркалка.

Сместа може да се раздели на три елементи и към всяка да се добави мечтан цвят. Разбъркват се от време на време.

Тортата се слага върху висока повърхнина, а под нея се слага фолио, с цел да може да се съберат капките от глазурата, могат да се употребяват още веднъж при различен сладкиш. С топли и сухи длани се минава по страните на тортата, с цел да се отстранят трохите и да е колкото може повече гладка.

Ако глазурата няма цвят се излива непосредствено върху тортата едновременно, в случай че са добавени цветове се редуват изливанията, като се редуват другите цветове един върху различен, тъй че да се преливат.

Ако са смесени примерно два цвята се разбъркват с лъжица, само че напълно леко и деликатно, едвам се направи спираловидна шарка от двата цвята, а не да се съберат в един. Когато се изливат те ще падат по този начин както са в купата.

Глазурата стяга бързо, по тази причина се работи и бързо, тъй като няма време за корекции. Ако се желае слагането на бяла багра, примерно, върху тъмносин декор, бялата багра се разтваря авансово, натопява се четка за изобразяване и се тръска върху глазурата.

Оставя се да засъхне на стайна температура.

Мраморната Глазура за Торта е доста сполучлива.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР