Не е имало оръжие в момента на разправията между Христо

...
Не е имало оръжие в момента на разправията между Христо
Коментари Харесай

Адвокатът на Христо Шопов: Не е имало оръжие в разправията, за която е задържан

„ Не е имало оръжие сега на разправията сред Христо Шопов и Патриша Тийвс, която се случи предходната седмица. “ Това сподели бранителят на актцьора адв. Ина Лулчева в предаването „ Тази заран “ по bTV.

Шопов бе арестуван за 72 часа след съседски скандал. Миналия петък Софийска районна прокуратура повдигна обвиняване на артиста за закана за ликвидиране с револвер против жена при съседски скандал. 

Актьорът е арестуван за 72 часа

Заплашваната по-рано бе на разпит в 7-о РПУ в София. 

Лулчева изясни, че когато са пристигнали служителите на реда са питали Шопов има ли оръжие, той е споделил „ да “, тъй като вкъщи си има законно притежавано такова. Но не се потвърди, че сега на разправията е държал и заплашвал с револвер съседката си, разясни юрист Лулчева.

Софийският областен съд му дефинира най-леката мярка за неотклонение - „ подписка “

Според нея задържането му за 72 часа е било изцяло ненужно.

„ Оръжията са в дома му, той споделя, че ги има. Ако за такива разменени реплики се повдига обвиняване, трябва 2/3 от българския народ да бъде упрекнат “, разяснява Лулчева.

Съдът установи, че няма оръжие в този скандал.

Тя разяснява и следствието за Нотариуса.

Какво се знае за покушенията и има ли обвинени

„ Надявам се прокуратурата да не се откаже и да продължи следствието на Петър Петров-Еврото и убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Трябва да се ревизират всички обстоятелства и условия “, сподели някогашният заместник-председател на Висшия адвокатски съвет юрист Ина Лулчевa. 

Тя изясни, че има твърдо предпочитание за справяне с проблема по отношение на убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Съдебната власт също желае да се самоучисти, както желае да се самоучисти самата адвокатура. По линия на адвокатурата не може да бъде наложено наказване на юристите, покровителствали Нотариуса. Адвокатските препоръки би трябвало да бъдат самодейни за определяне на данни за такива нарушавания и бързо да реагират,к аза Лулчева. 

Тя е уверена, че в прокуратурата има доста хора, които могат да проверяват, стига да не се оказва напън в държавното обвиняване.

Вижте още във видеото.

Да се генерализира всичко, че е забъркан изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов, не е по този начин, уточни юрист Лулчева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР