Не е доказана връзка с COVID-19 и с ваксините срещу

...
Не е доказана връзка с COVID-19 и с ваксините срещу
Коментари Харесай

Профeсор Канатарджиев: Все още нямаме доказан случай на мистериозния хепатит у нас

Не е потвърдена връзка с COVID-19 и с имунизациите против вируса, безапелационен е епидемиологът

В България няма потвърден случай на новия тайнствен хепатит измежду децата. Това сподели в изявление за предаването „ Тази неделя “ епидемиологът проф. Тодор Кантарджев.

И защото го свързват с аденовирус, мога да кажа като човек, който 40 години занимава се с тези неща, че с идването на лятото аденовирусите понижават, добави той.

Според него родителите в България не би трябвало да се тормозят, тъй като болестта е рядко, само че въпреки всичко би трябвало да се следи децата да си мият постоянно ръцете. "Докато през зимата се употребяват тоалетни кърпички на спиртна основа, то лятото би трябвало да се употребяват такива с хлорхексидин - това са кърпичките против аденовирусите и ентеровирусите, които идват през лятото ", сподели още проф. Тодор Кантарджиев

„ Симптомите освен това заболяване са като признаци на изострен хепатит – пожълтяване на лигавиците, пожълтяване на кожата, светли изпражнения и нарушено общо положение. При лабораторни проучвания чернодробните проби са доста повишени “, посочи проф. Кантарджиев.

Не е потвърдена връзка с COVID-19 или с имунизациите против вируса, безапелационен е епидемиологът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР