Не достигнах докъдето исках, но пристигнах там, където имах нужда

...
Не достигнах докъдето исках, но пристигнах там, където имах нужда
Коментари Харесай

Първият космически хотел ще приема „галактически стопаджии” от 2026 г.

„ Не доближих докъдето желаех, само че дойдох там, където имах потребност да бъда ”, споделя Артър Дент, героят на Дъглас Адамс от бестселъра „ Пътеводител на галактическия стопаджия ”. Концепцията за галактически туризъм може да е звучала неуместно в края на 70-те, когато излиза първата част на комедийната поредност, само че проектите за почивка в Космоса са към този момент в ход.

Orbital Assembly Corporation –  клифорнийски стартъп за строителство в междупланетното пространство, разгласи неотдавна, че стартира построяването на първия в света (пардон, в Галактиката) галактически хотел. Той ще приема „ космически стопаджии ” от 2026 година, написа Interesting Engineering. Джон Блинкоу, основен изпълнителен шеф на Orbital Assembly, споделя пред кореспондент на The ​​Washington Post, че пандемията е отсрочила в началото избрания период през 2025 година Но той има вяра, ще отнеме единствено година-две да бъде съединена първата станция Voyager, където хотелът ще се обитава.

„ Ще се случи бързо, когато стартираме. Вярваме, че откакто приключим първата станция, незабавно ще стартираме построяването на идната. Инвестицията е сполучлива, тъй като към този момент имаме доста купувачи ”, убеден е Блинкоу.

 

Туристите ще би трябвало да преминат известно образование – както за сигурност, по този начин и за физическа подготовка, преди да се качат на совалката SpaceX Starship, която ще ги води до станция Voyager. Хотелът е с потенциал да одобри 280 посетители и 112 членове на екипажа.

Станцията няма да приема единствено „ космически стопаджии ”, само че и учени, които изследват Космоса, и други експерти. Те включват световноизвестни готвачи, с които Блинкоу възнамерява да работи и които ще имат шанса да изградят (електрически и без огън) кухни за галактическата станция.

„ Това е исторически миг. Ще притеглим най-хубавите готвачи, които вършат в действителност, в действителност добра храна. И когато платите 5 млн. $, с цел да отидете в Космоса, няма да получите бургери и пържени картофи ”, безапелационен е мениджърът на Orbital Assembly Corporation.

Едно пътешестване до първия галактически хотел ще коства 5 млн. $ за към 3½ дни в орбита към Земята. Тази сума може да звучи колосално, само че доста по-ниска от други идни благоприятни условия – да вземем за пример, първият предстоящ екипаж за галактически полет заплати 55 млн. $ за билет за пътуването с  Axiom Space до Международната галактическа станция за осем дни.

Мисията на Voyager Station е да одобри тези хора, които демонстрират интерес да видят Космоса и да им обезпечи преживяване, по-комфортно от това, което Международното пространство може да предложи.

Въртящата се станция ще бъде способна да подтиква резултатите на гравитацията, тъй че гостите й да не изпитват дискомфорт от главоболие и задръстване на синусите, породен от въздействието на микрогравитацията върху разпределението на течностите в тялото. Те ще могат да спят, да ядат, да се къпят и да употребяват тоалетната обикновено, увери Блинкоу.

Завършеният галактически хотел Voyager ще разполага с обилие от улеснения, в това число фитнес зали, спа центрове, тематични заведения за хранене, многочислени салони с панорамни прозорци към Земята, питейни заведения и даже концертни зали. „ Искаме Стинг да пристигна да свири и Бионсе – да пее. Ще има по две представления всяка вечер. … Това е част от пакета за развлечение “, добавя мениджърът.
Но черешката на тортата ще е опцията туристите да излизат за галактически разходки. Според Блинкоу прекарването е толкоз необикновено, че множеството астронавти не желаят да се приберат: „ Няма нищо сред вас и вселената. Да се изправиш пред цялата Слънчева система и Земята и да ги погледнеш извън – това ще бъде извънреден миг ”. По думите му повече от 600 „ космически стопаджии ” към този момент са декларирали посещаване на Virgin Galactic и към този момент са платили над 80 млн. $ депозит за това.

 

Роман Чипоруха, съосновател на Roman & Erica, туристическа компания за свръхбогати, която прави резервациите в хотела, призна, че преди пандемията клиентите гледали с подигравка на офертата. 2020-а обаче им посочила какъв брой непредсказуем може да бъде животът и офертата към този момент не наподобява толкоз нереална. „ Сега диалозите, които повеждам с хората, приключват с възклицанието: „ О, това е доста забавно! Колко време е образованието? Къде би трябвало да упражнявам? Какъв е депозитът? Трябва ли да платя 55 млн. $ авансово или на траншове? “, твърди туроператорът. Депозитът за галактическото настаняване варира от 62 000 до 180 000 $.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР