Не бива да забравяме селските райони, каза българският еврокомисар Мария

...
Не бива да забравяме селските райони, каза българският еврокомисар Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел: Не бива да забравяме селските райони

Не бива да забравяме селските региони, сподели българският еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила в предаването Панорама по Българска национална телевизия.

С тези думи гостенката в студиото разяснява репортаж от габровско село, където хората желаят да се възвърне локалната радиоточка, спряла преди две години. "Ние би трябвало да свършим оптимално доста работа в доста малко време. Смятам още в понеделник да се включа в триалога за цифровизацията, в който ще се разисква сигурността в интернет ", сподели още тя.

България се обрисува като районен водач във високите технологии, да вземем за пример широколентовия интернет. Ние имаме и слаби страни, като да вземем за пример цифровизацията на ръководството, разяснява още третият български представител в Европейска комисия.

"Няма рецепта-чудо. Фалшивите вести не са от през вчерашния ден. Ние не би трябвало да подвеждаме хората, би трябвало да работим с онлайн-платформите и дадем на хората опция да отсяват информацията ", уточни Габриел във връзка подправените вести.

Според нея новините, които приканват към принуждение и тероризъм, ще бъдат незабавно сваляни. Такива вести в този момент се отстраняват на 90% в границите на 1 час. "На никой не можем да наложим метода, по който ще реагира на избрана информация, само че можем да дадем механизъм за справяне с подправени вести ", сподели още тя.

"Най-големият ми капитал е връзката с хората. Заедно с тях сме осъществили голям брой начинания. Нужен ни е разговор и обединяване ", прикани още новият български еврокомисар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР