Не бива да смятате, че служебното правителство мечтае да остане

...
Не бива да смятате, че служебното правителство мечтае да остане
Коментари Харесай

Александър Маринов: Служебното правителство не мечтае да остане дълго на мястото си

„ Не бива да смятате, че служебното държавно управление мечтае да остане дълго на мястото си. Държавата се ръководи мъчно без работещ и градивен парламент ”. Това разяснява в предаването „ Здравей, България ” ръководителят на Стратегическия съвет на президента Александър Маринов.

„ Не виждам с нещо да са нарастнали възможностите след следващите избори да се получи съгласие, което би довело до стабилно държавно управление.

Към дадения миг не виждам основни благоприятни условия един от двата блока да получи съществено предимство. Или би трябвало да се договорят за програмно държавно управление, или – наесен с ария ”, разяснява Маринов.

Относно войната в Украйна, Маринов разяснява, че от ден на ден политически и публични дейци по света приказват за нуждата да се положат старания за мир. „ В този смисъл мнението на българския президент не е толкоз изолирано, колкото се показва. Друг е въпросът какво господства в медийното пространство. Ясно е, че има риск от ескалация. Това го установяват авторитетни военни и политически фактори от Запада. Ясно е, че би трябвало да се мисли по какъв начин тази война ще завърши.

И до ден сегашен на доста места в света има окупирани територии, които не принадлежат на страните, които са ги окупирали, а те напълно не стоят зле в международен проект ”, сподели Маринов. Той е безапелационен, че военните дейности би трябвало да спрат.

„ Ние можем да заемем позиция, че военните дейности не трябва да ескалират. Столтенберг сподели преди няколко дни, че НАТО не води война с Русия, само че страни от НАТО водят война с Русия. Давате си сметка, че това може да бъде доста рисково ”, разяснява Маринов.

„ Ние сме на позицията, че би трябвало да се направи всичко допустимо тази война да бъде прекъсната.

Що се отнася до глобите, България попада в по-широк кръг от страни, които имат нуклеарна енергетика, която не може да действа без взаимоотношения с Русия. Не е единствено България. Друг е въпросът до каква степен ясно това се показва.

Рисковете са, че АЕЦ „ Козлодуй ” ще спре ”, сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР