Не бива да си отклоняваме вниманието, не бива да пускаме

...
Не бива да си отклоняваме вниманието, не бива да пускаме
Коментари Харесай

Пътен експерт: Гневът зад волана ни изключва от движението и оставяме тялото си на произвола на съдбата

Не бива да си отклоняваме вниманието, не трябва да пускаме кормилото, не трябва да се ядосваме. По думите му гневът ни изключва от придвижването, тъй като оставаме тялото на произвола на ориста или на физическите закони, които са безмилостни. Това сподели пътният специалист Алекси Кесяков в предаването на " Фокус “ - " Денят на фокус “.

От диалога стана ясно, че за април броят на починалите са с 19 по малко, ранените с 10, а произшествията с 43. Голяма част от участниците в придвижването са коригирали държанието си и не са позволили ПТП.

" Когато приказваме за младите, няма по какъв начин да не споменем, че сигурността не стартира от курсовете по шофиране, а от раждането на индивида. Когато участваме, би трябвало да знаем, че правим едно комплицирано психическо и физическо упражнение и би трябвало да се стараем като всички спортисти да сме концентрираме и да управляваме ", изясни специалистът. Той бе безапелационен, че зад кормилото би трябвало да сме съсредоточени да не изпуснем ситуацията, тъй като едно отместване на погледа е решителен. Движението по пътищата е с нараснала заплаха активност. Една дребна неточност и всичко, което се случи във физическия свят няма връщане ", безапелационен бе Кесяков.

На въпрос има ли по какъв начин младите водачи да бъдат по-изкъсо следени, Кесяков сподели, че съществува подобен вид сега като уточни контролните точки, които получава всеки един новобранец на пътя. Когато ги загуби става недееспособен. " Призовавам ги да погледат наредбата за точковата система и да видят за кои нарушавания се взимат точки и по какъв начин бързо могат да изгубят своята дееспособност.

Относно шофирането по трамвайната линия, специалистът по пътна сигурност сподели, че може да МПС да е там единствено при изпреварване. " Трамваят има дълъг спирачен път, колкото и да бързат, нямат място на тази линия, добави Кесяков. Специалистът подсети, че и пешеходците би трябвало да внимават в обитаемоте места, макар че са с преимущество.

В кръгово кръстовище придвижването е по-безопасно, тъй като скоростта понижава и стават пътнотранспортни катастрофи, само че от по-лек темперамент, изясни още Кесяков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР