Не бихме подкрепили правителство на ГЕРБ, с Продължаваме промяната-Демократична България

...
Не бихме подкрепили правителство на ГЕРБ, с Продължаваме промяната-Демократична България
Коментари Харесай

Нинова: Ако ни предложат управление в коалиция, ще питаме партията

„ Не бихме подкрепили държавно управление на ГЕРБ, с " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) - в случай че ни се предложи на нас да участваме в някакво държавно управление, ще си създадем вътрешнопартийното допитване и каквото каже партията “. Това разяснява ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова в изказване след консултациите при президента Румен Радев.

По-късно в отговор на различен въпрос, Нинова разяснява, че не е чула ГЕРБ да оферират коалиция с Българска социалистическа партия. Ако предложат съдружно ръководство с Българска социалистическа партия, ще си създадем вътрешнопартийното допитване, добави тя.

И ГЕРБ, и Политическа партия, и който да получи третия мандат и изиска поддръжката на нашите гласове за сформиране на държавно управление, ще ни изчака да си създадем вътрешнопартийното допитване, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея първият и вторият в Народното събрание са виновни сега за сполучливата формула за държавно управление. Ако третият мандат пристигна при нас, тогава ще умуваме ние, в този момент да дава отговор Бойко Борисов, сподели още Нинова, представена от Българска телеграфна агенция.

Правителство на малцинство с плаващи болшинства, които да го поддържат по разнообразни закони, значи неустановеност, неустойчивост и непредвидимост, счита водачът на Българска социалистическа партия.

По думите ѝ, това в този миг за България е извънредно рисково. Сега би трябвало твърдо болшинство, храброст и увереност за приемане на значими закони за потегляне напред на страната, сподели Нинова. Според нея животът на този парламент би трябвало да бъде четири години. 

По въпроса за бюджета, Нинова означи, че удълженият закон за бюджета изтича през юни и до тогава би трябвало да има решение. Говорим за три бюджета, не за един, по две четения в комисии и в зала, това изисква време, уточни тя. Според Нинова по тази причина се приказва за 15 юни, с цел да се избегне спиране във времето.

Неотложните задания пред Народното събрание са доста, сподели президентът Румен Радев по време на консултациите с представителите на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “.

Първата е създаване на консенсус и цели, към които ще може да бъде търсено съставяне на управническо болшинство и оттова лъчение на стабилно държавно управление с ясни цели и дълготрайни цели и задания, изясни президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него друга значима задача е законодателната активност.

Има редица значими закони, неприети още от предходни парламенти, които значително дефинират бъдещето развиване на България и чакат своето приемане в този парламент, в случай че желаеме да имаме устойчиво европейско бъдеще, разяснява Радев. По думите му огромната задача пред 49-ото Народно заседание е да одобри Закона за държавния бюджет.

Президентът означи, че в тази област от „ Българска социалистическа партия за България “ към този момент за декларирали целите си.

Държавният глава попита по какъв начин от политическата групировка виждат формулата за сформиране на постоянно държавно управление в тази комплицирана политическа обстановка, както и до каква степен биха стигнали с компромисите.

Ясно е, че всеки би трябвало да направи взаимни отстъпки, тъй като другояче няма да се получи, добави той.

Държавният глава прикани да бъде открит баланс в целите на работата в Народното събрание и уточни, че в 48-ото Народно заседание не дребна част от времето  беше заета с парламентарен надзор. Нека стоят по през целия ден министрите в Народното събрание, да има парламентарен надзор, само че да бъдат свършени и другите задания, сподели още президентът.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР