Не бих казала, че новия държавен бюджет е революционен, защото

...
Не бих казала, че новия държавен бюджет е революционен, защото
Коментари Харесай

Ваня Григорова: По нищо не личи новия бюджет да е революционен

Не бих споделила, че новия държавен бюджет е революционен, тъй като по нищо не проличава да е подобен. Има заложени някои по-високи заплащания, виждат се някои стъпки за възстановяване ситуацията на някои групи от хората, само че има и утежняване на част от уязвимите групи. 

Това разяснява в ефира на Нова тв Ваня Григорова. 

Например политиката за обществено включване е с 300 млн. лева по-малко по отношение на предходната година и се вижда, че тези пари са отишли за хората с увреждания. Но това значи, че взимаме от едни ууязвими групи, с цел да дадем на други, което несъмнено не е обществена политика, добави тя. 

Основният ми въпрос към новия бюджет е за какво не се следи стесняване на недостига, щом сме в напредък и щом сме преодолели рецесията от 2020 година, разяснява Лъчезар Богданов. 

От друга старана  са вложенията. Едно е да стоят парите за вложения на хартия, друго е да се употребяват. Ако няма градеж, в случай че няма състезания, в случай че не тръгнат действително нещата, в края на годината парите си стоят и с едни постановления се разпределят. Така че няма някаква гражданска война, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР