Не бих казал, че сме създали енергиен хаос. Въпреки множеството

...
Не бих казал, че сме създали енергиен хаос. Въпреки множеството
Коментари Харесай

Радослав Рибарски : Не сме създали енергиен хаос, България е подсигурена с газ


Не бих споделил, че сме основали енергиен безпорядък. Въпреки множеството рецесии, държавното управление съумя да обезпечи доставки на природен газ. Относно КЕВР - този въпрос също беше решен в последните от работата на Народното събрание. Процедурата за избор на нов ръководител на КЕВР беше изпълнена съгласно правилника за работа на Народно събрание, съгласно мен. 

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от " " (ПП) и ръководител не Комисията по енергетика Радослав Рибарски. 

" КЕВР е самостоятелен регулатор и той би трябвало да регистрира цените по отношение на пазарните. Неизвестните с цената на газа идват от цялата неустановеност на пазара в Европа. Битките не са за цени, а за количества. Реално кабинетът остава България с обезпечени доставки на природен газ. Цените ще са по-ниски от това, което бихме взели на свободния пазар. Служебният кабинет ще вземе решение за доставките на полутечен газ ", разкри той.  

" Доколкото аз знам, " Булгаргаз " се пробва да тръси решение по отношение на заплащанията към " Газпром ", с цел да няма наказания от Европейската комисия. За да се откри решение, би трябвало да има отстъпки и от двете страни, а " Газпром " продължава да нстоява да се заплаща в рубли. Договорът с " Газпром " не е преустановен и аз считам, че договарянията ще продължат, само че отново ще повторя, че би трябвало има взаимни отстъпки и от двете страни. " Топлофикация - София " има огромни отговорности към " Булгаргаз ". Ако тази сума бъде изплатена от " Топлофикация - София ", " Булгаргаз " няма да изпадне в положение на банкрут. " Топлофикация - София " е единствената топлофикация, която не се издължава на " Булгаргаз ". Всички други топлофикации, които работят с газ, си заплащат. Това значи, че мениджментът на " Топлофикация - София " очевидно не се оправя с работата си. Топлоелектрическа централа - Брикел е спрян, тъй като не съблюдава законодателството и замърсява. Ако бъдат изпълнени рекомендациите и отстранени проблемите, не виждам проблеми Топлоелектрическа централа - Брикел да проработи още веднъж ", разкри Рибарски.  

" Диверсификацията на енергийната система е приключена след толкоз доста години очакване. Интерконекторът с Гърция действително е издигнат. В енергетиката би трябвало време. Нещата не стават 5-6-7 месеца. България е подсигурена с газ, интерконекторът е издигнат и за мен това са огромни триумфи на кабинета. В идващите седмици на Национален съвет по какъв начин ще се явим на изборите - независимо или в коалиция. Очакваме да излезе решението на съда и при започване на август Политическа партия да е записана партия ", приключи Радослав Рибарски. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР