Не бих искал да коментирам мотивите на президента за наложеното

...
Не бих искал да коментирам мотивите на президента за наложеното
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Кандидатурата на Гешев е знакова, даже ме изненада

Не бих желал да разясня претекстовете на президента за наложеното несъгласие, само че това е значима договорка за българската държавност, сигурност и авиация. Доколкото разбрах се планува изключително съвещание на Комисията по защита в сряда и ново гласоподаване в петък, тъй че ще забележим какво ще се случи. Това показа в студиото на ''Лице в лице'' по bTV министърът на правораздаването Данаил Кирилов.

,,Трябва да имаме лимит на договорна почтеност и в границите на съглашението дефинитивно да приключим тази процесура по закупуването на нови самолети'', уточни Кирилов и съобщи, че би трябвало да има пределна готовност в поддръжка на ратификацията на контракта.

По думите президентът Румен Радев, в качеството му на експерт, не би следвало да има терзание по отношение на контракта.

,,В контракта има най-подробно равнище на изложение на уговорките и отговорностите от американска страна. В целия този метод усетих партньорския дух на Съединени американски щати, които имат волята да изпълнят тъкмо и точно целия пакет'', изясни правосъдния министър.

,,Номинацията на Иван Гешев за основен прокурор от Висш съдебен съвет е доста знакова и позитивна. Знакова е, тъй като показва, че вътре в гилдията той се употребява с всеобща професионална поддръжка, т.е. сътрудниците му ценят неговия професионален път. Честно казано, самият аз бях сюрпризиран, защото не чаках всички членове да се обединят към една кандидатура, а това е позитивната страна'', разяснява в допълнение Данаил Кирилов и разгласи, че на този стадий няма да издига своя номинация, тъй като това би означавало да саботира процедурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР