Не би трябвало инцидентът с главния прокурор Иван Гешев да

...
Не би трябвало инцидентът с главния прокурор Иван Гешев да
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Инцидентът с главния прокурор няма да повлияе върху опитите за съставяне на правителство

Не би трябвало случаят с основния прокурор Иван Гешев да повлияе върху опитите за сформиране на държавно управление, тъй като става въпрос за разнообразни логики. Това сподели в особено изявление за ДЕБАТИ.БГ политологът Страхил Делийски.

„ Но във връзка с шума към случая, стеснителен е фактът, че има задоволително подозрения, по отношение на дали това, което се е е случило е истина или може да бъде някаква инсценировка. Ние няма да разберем в никакъв случай дали е истина. Но самият факт, че както в обществото, по този начин и в избрани политически групи може да има такова подозрение, приказва за доверието и престижа на съответната институция. Това е за мен проблематично. Но не мисля, че това ще е тематика, към която ще се образува някакъв по-сериозен политически спор, който пък да повлияе върху образуването на държавно управление “, счита Делийски.

Той разяснява и състава на държавно управление, с който излязоха ПП-ДБ.

„ Дискусионният въпрос е дали това беше състав, който да придвижи договарянията с ГЕРБ по-напред, или беше състав, който да минира тези договаряния. Но в самият акт на сформиране на държавно управление от страна на ПП-ДБ не виждам нищо проблематично “, сподели Делийски.

Какви условия принудиха ПП-ДБ да излязат със състав на правителство; з ащо новият 49-и парламент към момента не е почнал работа по приемането на значимите за страната закони и какви парламентарни болшинства могат да се образуват – четете на следващия ден в цялото изявление на Страхил Делийски за ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР