НДК ще зарадва своята публика със специален великденски подарък –

...
НДК ще зарадва своята публика със специален великденски подарък –
Коментари Харесай

Гледаме онлайн концерт, посветен на Теодор Ушев - slava.bg


НДК ще зарадва своята аудитория със специфичен великденски подарък – лъчение на цялостен запис на образния концерт „ Четирите годишни времена” на Вивалди от програмата на Киномания 2019. Концертът ще бъде наличен онлайн в деня, прочут като Светли понеделник – 20 април от 21.00 ч. на страницата на НДК в обществената мрежа Facebook. Концертът беше показан за пръв път в България на специфична вечер под надпис „ Нарисувай ми тъга”, отдадена на световноизвестния български режисьор и актьор Теодор Ушев.

Освен образния концерт „ Четирите годишни времена”, на 17 ноември 2019 година публиката на Киномания се наслаждения премиерно и на кино лентата „ Физика на тъгата”, дело на Теодор Ушев по романа на писателя Георги Господинов. Веднага след международната си премиера в Торонто, 28 минутната анимация сграбчи вниманието на рецензията и публиката, завоюва разнообразни интернационалните награди и имаше незабравим фестивален показ и триумф на няколко континента. Филмът доближи и до късия лист от 10-те кандидата за Оскар за „ Най-добра анимация” на 2019 година, а вечерта „ Нарисувай ми тъга” в зала 1 на НДК бе бурно приветствана от публиката и се трансформира в едно от най-значимите културни събития на годината. Сега концертът “Четирите годишни времена” ще зарадва публиката и онлайн, а в уюта на дома всеки ще може да съпреживее страстта от това неповторимо произведение на изкуството, съчетало гениалната музика на Вивалди, изключителното осъществяване на музикантите от „ Куарто ансамбъл” с началник Иван Пенчев и забележителните образни импресии на четирима надарени анимационни режисьори, измежду които и българинът Теодор Ушев. Негово дело е пробната анимация по музикалната част “Зима”. Останалите трима създатели, пресъздали другите сезони, са: Анна Буданова от Русия - “Пролет”, Олга и Прит Парн от Естония - „ Лято” и Атсуши Вада от Япония- “Есен”.

Концертът съчетава тон и картина в едно, а синхронизацията сред тях бе осъществена посредством програмен продукт, обезпечен от японски механически екип, който долетя в София особено за осъществяване на събитието. Украсете своите великденски празници с фееричната палитра от страсти във образния концерт “Четирите годишни времена” и не пропускайте да бъдете част от едно от най-завладяващите събития на миналата година! Събитието „ Четирите годишни времена” е продукция на Токийския университет на изкуствата и бе осъществено в границите на Киномания с поддръжката на Столичната община.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР