Нчалникът на Пътно управление-Перник беше хванат да управлява автомобил пиян.

...
Нчалникът на Пътно управление-Перник беше хванат да управлява автомобил пиян.
Коментари Харесай

Заловиха шефа на пътното управление в Перник пиян зад волана

Нчалникът на Пътно управление-Перник беше заловен да ръководи автомобил пийнал.
Петър Басмаджиев е бил хванат тази заран в центъра на града с 1.6 промила алкохол, регистрирани на дрегер. Чакат се резултатите от кръвните проучвания.
Басмаджиев е и общински консултант. По закон нарушаване с такива промили алкохол се санкционира с лишаване на свидетелството за ръководство на автомобил и затвор.
Припомняме, че единствено преди няколко дни и друга социална фигура се качи в автомобил след приложимост на алкохол. Евродепутатът Ангел Джамбазки и заместител на Красимир Каракачанов във Вътрешна македонска революционна организация беше хванат да кара с алкохол в кръвта.
Случаят, който стана обществено прочут в четвъртък, е от 7 декември.
Дрегерът на място отчел 1,56 промила алкохол, само че Джамбазки настоял за кръвна проба, която показвала стойност 1,08 промила, което е с 12 стотни под прага за наказателна отговорност. Джамбазки беше засечен от патрул на КАТ Самоков.
Припомняме още, че съгласно закона, в случай че концентрацията на алкохол в кръвта на лидер на лек автомобил е от 0,5 до 0,8 промила, то в допълнение нарушителят може да бъда осъден с отнемане от право да ръководя моторно транспортно средство (МПС) за период от 6 месеца и с санкция от 500 лева
Ако откритото количество е над 0,8 до 1,2 промила, санкцията е 1000 лв. и загуба на книжката за 12 месеца. При наново нарушаване от същия вид срокът е от една до три години и санкция от 1000 до 2000 лева
Ако водач ръководи автомобил с повече от 1,2 промила алкохол в кръвта си, може да бъде осъден с отнемане от независимост от 1 до 3 години и с санкция от 200 до 1000 лв.. Ако извърши това наново, само че този път „ единствено “ с над 0,5 промила, откакто към този момент е осъждан за горепосоченото нарушаване на закона, то той ще „ получи “ от 1 до 5 години затвор и с санкция от 500 до 1500 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР