В Троян е регистриран първи случай на заболял от коронавирус,

...
В Троян е регистриран първи случай на заболял от коронавирус,
Коментари Харесай

Регистрираха първи болен от коронавирус в Троян


В Троян е регистриран първи случай на болен от ковид, заяви bTV. Мъжът е бил ски преподавател в Банско. Настанен е в инфекциозното поделение в болничното заведение в Ловеч.

По непотвърдена информация има и втори инфектиран. Неговата проба не е доказана към момента. Вторият е на 18 години. Дошъл си е от Чехия, където е бил под карантина 14 дни, само че е развил признаците по-късно, към този момент у нас.

67 към този момент са инфектираните с ковид у нас, това заяви на утринния брифинг ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Това е с петима души повече по отношение на през вчерашния ден вечерта.

"С премиера обсъдихме това, че ограниченията в действителност се съблюдават от по-голяма част от популацията, само че въпреки всичко би трябвало да има ограничаване за събиране на хората. Щабът предлага на премиера да се вземе решение повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства ", съобщи ген. Мутафчийски. Опашката пред магазините да бъде най-малко на разстояние два метра, предложи той.

„ Това не се отнася за промишлените предприятия – там има специфични ограничения. Например, ВМА работи на дву-и три-екипен принцип – има екипи разполагаем, само че те са на повикване от у дома, и където е допустимо на отдалечена работа. За интервал от една седмица се сменят екипите, като при демонстрация на болест целият екип се слага под карантина. И без това има възбрана за планов банкет, за женски и детски съвещания, и така нататък “, добави ген. Мутафчийски.

Щабът се е свързал и с редица компании, които изготвят подготвена храна. "Повече от компаниите разполагат с технологии за подготвяне на същинска храна, която без консерванти се подготвя с вакуум и може да е годна три месеца при предпазване в ледник. Тези компании предоставиха своите образци и препоръчахме те да се свързват с компании онлайн за доставка по домовете ", разяснява още той.

Обмислят се и нови ограничения при доставките на храни и артикули с ТИР-ове от други страни. Предложението на щаба е идващите български водачи на ТИР-ове, които разтоварят стоката си у нас и нямат други следващи курсове, да бъдат сложени под карантина. Следващият премислян вид е водач на ТИР, който идва, разтоварва и поема идващ курс, да се подлага на цялостна обществена изолираност, и ще може да поеме идващ курс при цялостно здраве. При третия вид в случай че водачът е чужденец, има право да напусне страната най-късно до 12 часа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР