Министърът на туризма Николина Ангелкова свика работна среща с представители

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова свика работна среща с представители
Коментари Харесай

Ангелкова свика застрахователите заради прекратени полици на туроператори



Министърът на туризма Николина Ангелкова свика работна среща с представители на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и изпълнителен шеф на "ЗАД Армеец " АД Константин Велев след сигнали, че "Армеец " е прекратявала полици по наложителната застраховка "Отговорност на туроператора ".
Тя покрива имуществени вреди на потребителя вследствие на неразплащане на туроператора с неговите контрагенти и снабдители, в това число при несъстоятелност и неплатежоспособност на туроператора.
Поводът за срещата, препоръчана от министъра, е било в незабавен порядък да бъдат разисквани способи за деяние, които да обезпечат наложителните по закон застраховки за туроператорите в условия на изключително състояние поради пандемията с COVID-19 и във връзка със случаи на преустановяване на полицата от осигурител, се споделя в известието.
Изпълнителният шеф на "ЗАД Армеец " АД Константин Велев е обяснил, представен от пресцентъра на министерството, че всеки осигурител прави настоящ разбор на риска и на тази база взема самостоятелни за компанията решения. Той е подчертал, че някои от туроператорите с прекъсната застраховка към този момент са сключили нова към различен осигурител. За прекратените застраховки той е споделил, че застрахователят е в отговорност досега на тяхното преустановяване, според покритието на застраховката.
Застрахователите се причисляват към рекомендациите на Министерството на туризма за прилагане на ваучери за отсрочване на пътуванията, вместо потребителите да изискват връщане на сумите от туроператорите, приключва известието.
Припомняме, че "Български армеец " е част от варненската "Химимпорт ", която си свързва с ТИМ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР