Назначеният за министър-председател на Ирак Мохамед Алави се отказа от

...
Назначеният за министър-председател на Ирак Мохамед Алави се отказа от
Коментари Харесай

Премиерът на Ирак се отказа от поста си

Назначеният за министър-председател на Ирак Мохамед Алави се отхвърли от поста си след несполучливите опити да получи утвърждение от Народното събрание за ново държавно управление, заяви телевизия „ Аl-Sumariya ”.
Според канала Алави е подал оставката си пред президента Салех, съобщи РИА Новости.
На 1 март иракският парламент не съумя да гласоподава новия състав на кабинета заради ниската изборна интензивност на депутатите.
Първоначално Народното събрание възнамеряваше да организира изключително съвещание, с цел да утвърди състава на новото държавно управление на 24 февруари, само че съвещанието беше отсрочено заради разискването на спорни претенденти, чието наличие в бъдещото управление на страната провокира митинги измежду редица парламентарни фракции,  напомня БГНЕС.
По-рано Алави даде обещание, че незабавно откакто получи избор на доверие, държавното управление му ще стартира следствие на убийствата на протестиращи и чиновници на сигурността, както и че ще освободи от пандиза „ мирни стачкуващи “. Той сподели също, че ще бъдат взети ограничения за осъществяване на почтени предварителни избори в Ирак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР