Назначени са проверки, за да се установят фактите, довели до

...
Назначени са проверки, за да се установят фактите, довели до
Коментари Харесай

Шефът на здравната комисия в НС: Проверява се дали става е индивидуална или системна грешката във Враца

Назначени са инспекции, с цел да се открият обстоятелствата, довели до трагичния случай във Враца. В медицината в никакъв случай не се произнася присъда преди да са изяснени обстоятелствата. Искам да изкажа съболезнования на фамилията на почината жена във Враца. Това съобщи ръководителят на здравната комисия в Народно събрание доктор Антон Тонев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

По думите му има положения, при които лекарите, колкото и да желаят, не могат да оказват помощ.

„ Изнесените данни демонстрират допустима неточност в организацията в незабавното поделение. В този ден са признати доста хора, имало е доста работа, тъй че би трябвало да се съобразим с лекарите, които са спасявали животи.

"Имаме въведен стандарт за незабавната помощ. Ако имаше пропуски в него, такива нещастия щяха да се случват всеки ден. За ментова е изолиран случай. Трябва да се имат поради всички обстоятелства, преди да се създадем крайните изводи. Може да се касае за кадрови недостиг “, позволи доктор Тонев.

Той изясни, че в Коронавирус ситуацията доста постоянно личният състав отсъства от работа. „ Нямаме личен състав, който сега на рецесия да извадим и да заместим незабавно. Това са единствено хипотези “, добави ръководителят на парламентарната здравна комисия.

„ Искаме да съберем всички обстоятелства, с цел да предотвратим да се случват сходни неточности. Тази неточност ще се включи в логаритъма на стандарта за незабавната помощ “, увери той.

„ В лечебните заведения има медицински триаж, който дефинира по най-бързия метод, до каква степен е заплашен живота на пациента. Решенията, които се вземат са мултифакторни. Винаги водещото при всички логаритми е запазването на човешкия живот. В този случай би трябвало да се дефинира дали става въпрос за самостоятелна или за систематична неточност. Всяка нормативна разпоредба е отворена система, която се развива и надгражда “, обясни доктор Антон Тонев.

Въпреки, че би прозвучало нечовешко в тази обстановка, само че би трябвало да имаме едно успокоение и приемливост към осъществените неточности, без да понижаваме виновността на личния състав “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР