Назначени са проверки в държавните лечебни заведения за спазване на

...
Назначени са проверки в държавните лечебни заведения за спазване на
Коментари Харесай

Проверяват държавните болници за закупени лекарства - Здраве

Назначени са инспекции в държавните лечебни заведения за съблюдаване на здравното законодателство при определяне и закупуване на медикаменти, заяви в Народното събрание в четвъртък служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Проверките са провокирани от доклад на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули, изтънчен през лятото на 2022 година, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Анализът за лекарствени артикули, закупени от лечебните заведения за болнична помощ, които не са позволени за приложимост в България или за лекарствени артикули без одобрена цена, е предоставен на националния съвет на 13 юли м.г. Информацията, която Министерството на здравеопазването е изискало от тогавашния ръководител проф. Гетов, в това число и с писмо, съдържа цените и количествата на всички лекарствени артикули от 2019 до 1 юли 2022 година, разяснява още Асен Меджидиев.

Въз основа на резултатите от отчета дирекция " Лекарствена политика "   е внесла предложение за възстановяване на организацията и нормативната база, обвързвана с обезпечаване на медикаменти, които не са позволени за приложимост в България и са без одобрена цена. Това съобщи министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев по време на блицконтрол в отрасловата парламентарна комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР