Кибератаката на Change Healthcare, която наруши системите за здравеопазване в

...
Кибератаката на Change Healthcare, която наруши системите за здравеопазване в
Коментари Харесай

Кибератаката на Change Healthcare се дължи на липса на многофакторно удостоверяване, казва главният изпълнителен директор на UnitedHealth

Кибератаката на Change Healthcare, която наруши системите за опазване на здравето в цялата страна по-рано тази година, стартира, когато хакери влязоха в сървър, на който липсваше съществена форма на сигурност: многофакторно засвидетелствуване.

Главният изпълнителен шеф на UnitedHealth Андрю Уити сподели в сряда по време на чуване в Сената на Съединени американски щати, че неговата компания, която има Change Healthcare, към момента се пробва да разбере за какво сървърът не разполага с спомагателна отбрана.

Неговото самопризнание не се хареса на членовете на финансовата комисия на Сената, които прекараха повече от два часа, разпитвайки основния изпълнителен шеф по отношение на офанзивата и по-широките проблеми със опазването на здравето.

„ Този ​​хак можеше да бъде спрян с киберсигурност 101 “, сподели сенаторът от Демократическата партия от Орегон Рон Уайдън пред Witty.

Многофакторното засвидетелствуване прибавя второ равнище на сигурност към предпазените с ключова дума сметки, като кара потребителите да вкарват автоматизирано ге...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР