Назначената проверка в КЗП от служебния министър на икономиката и

...
Назначената проверка в КЗП от служебния министър на икономиката и
Коментари Харесай

КЗП: Има политически натиск върху комисията и опит да ни саботират работата

Назначената инспекция в КЗП от служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов. Всяко едно ведомство би трябвало да носи отговорност за работата, която прави. Имаме обаче невиждана обстановка, в която се търси отговорност от КЗП за какво си прави работата. Сигналът до инспектората се загатва, че КЗП не е способена за инспекции за продажба на божествен газ. Това съобщи ръководителят на регулатора Иван Френкев.

" Темата беше повдигната от омбудсмана Диана Ковачева с писмо до КЗП с молба да изпълним контрол за продажбата на рисковата стока. При липса на категорично секторно законодателство се ползва общия закон. Темата с райския газ е от огромен обществен интерес. Благодарение на бързите инспекции, продажбата на божествен газ беше лимитирана ", разяснява той.

" Лично Нинова взе тематиката драговолно в Народното събрание и поправката в Закона за здравето и Закона за протекция на детето бяха признати единомислещи. Този бизнес със здравето на децата беше стеснен, уповавам се да бъде спрян напълно ", изясни още Френкев.

Има политически напън върху комисията и опит да се реализира декаданс във връзка с работата. КЗП се употребява с високо доверие като публичен орган, съобщи още ръководителят ѝ.

На въпрос кой им стопира работата, той отговори, че става въпрос за Министерството на стопанската система и промишлеността, в опит да се дискредитира, по думите му, предходната власт и управление.  

След поправките в закона, отговорност за инспекциите за продажбата на райския газ носи към този момент Министерството на здравеопазването.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР