Назначената от Русия администрация на Херсонска област на Украйна заяви,

...
Назначената от Русия администрация на Херсонска област на Украйна заяви,
Коментари Харесай

Окупаторите създават териториална отбрана в Херсон

Назначената от Русия администрация на Херсонска област на Украйна съобщи, че стартира да провежда мъже от района в локални милиции, предава Ройтерс.

В известие в " Телеграм " окупационните управляващи декларират, че мъжете " имат опцията " да се причислят към частите на териториалната защита, в случай че изберат да останат в Херсон по лично предпочитание.

Припомняме, че мъжете в други окупирани украински райони като Донецка област бяха мобилизирани да се бият във войната в Украйна за армията на така наречен Донецка национална република.

Руският президент Владимир Путин предходната седмица обяви военно положение в окупираните райони, давайки пълномощия на техните администрации, конфигурирани от Русия, да засилят мобилизацията.

Принуждаването на цивилни да служат в армията на окупационна мощ се дефинира като нарушение на Женевските конвенции за държание по време на война.

Руските власти наредиха на цивилните да се изтеглят от Херсон - един от четирите украински района, които Русия анексира предишния месец, на фона на забележителните военни триумфи на Украйна.

Русия и нейните подставени лица в Херсон засилиха спешността на своите предупреждения за овакантяване пред лицето на контранастъплението на Украйна.

" Жизненоважно е да спасите живота си ", сподели министърът на образованието Сергей Кравцов във видеообръщение в неделя.

Властите оповестиха през уикенда, че към 25 000 души са били евакуирани от вторник, основно с лодки през река Днепър.

Украинският губернатор на Херсонска област Ярослав Янушевич призова жителите на областта да пренебрегват апелите на съветската страна, по-специално за " евакуация " на левия бряг на Днепър и в районите на Русия, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Те желаят да вземат нашите хора за заложници и да ги употребяват като живи щитове. Не позволявайте на империята на злото да се крие зад вас, вашите родители, вашите деца! " - моли той.

Припомняме, че с изключение на украинското контранастъпление, което стартира предишния месец, различен проблем за съветските окупатори представляват проукраинските партизани, които работят в региона и съдават разнообразни логистични проблеми на съветските сили и оповестяват местонахождението на основни военни обекти, като хранилища за муниции, места на дислокация на военни или направления за доставяне на съветската войска.

След като западните страни предоставиха по-далекобойна артилерия Украйна прекъсна мостовете над Днепър и по този метод затрудни снабдяването на съветските елементи, ситуирани на десния бряг на реката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР