Назначената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка на къща за

...
Назначената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка на къща за
Коментари Харесай

Разпоредиха проверка на 746 къщи за гости и луксозни джипове, купени с европари

Назначената от основния прокурор Сотир Цацаров инспекция на къща за посетители, построени с европейски пари, обгръща общо 746 къщи , заяви представителят основния прокурор Румяна Арнаудова. Тези къщи са финансирани с общо  202 млн. лева

Прокуратурата има подозрения, че част от къщите за посетители не действат като такива.  Други пък евентуално с подправени документи са отчитали, че са приемали посетители. Трети са построени в неразрешени територии за финансиране по тази мярка, тъй като са в развити туристически региони като Черноморието.

``Всички ние имаме съмнение, че някой може да е пречил или да е стимулирал различен, с цел да получи финансиране``, сподели Арнаудова. Затова тя прикани хората, които желаят да споделят информация, да свидетелстват.

Освен за къщите е разпоредена инспекция и за пазаруването транспортни средства по същата стратегия за неземедлски потребности . Става въпрос за първокласни джипове, атевета, катамарани и яхти, за които имаме съображение да се съмняваме, че не са употребявани по предопределение, сподели представителят на основния прокурор.

Арнаудова даде обещание съответни резултати от инспекцията, чийто период е два месеца, още идната седмица. И подсети, че  наказването за предоставяне на погрешни сведения е до 6 години затвор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР