Назначаването на изследване със скенер е въпрос на лекарска преценка,

...
Назначаването на изследване със скенер е въпрос на лекарска преценка,
Коментари Харесай

Здравната комисия изслуша професор Николай Габровски и майката на Даная

Назначаването на проучване със скенер е въпрос на лекарска преценка, а стандартът по неврохирургия не преглежда в елементи клиничния метод към пациентите. Това изясни пред депутатите от здравната комисия проф. Николай Габровски, основен координатор на Експертния съвет по неврохирургия към здравния министър. Той беше изслушан във връзка със случая на умрялата в " Пирогов " 15-годишна Даная Кулева. Нейната майка Ани Стоянова също беше изслушана.

Тъй като при проучване със скенер има облъчване, назначението му се подхваща, в случай че нещо безпокои лекарите, изясни проф. Габровски. Според майката на Даная при първото ѝ приемане в " Пирогов " момичето е било с издутина на главата, кървене от носа и е обявено за хематологичното й заболяване. 

Според Габровски скенер не е изработен, защото ударът в таблата на легло е нискоенергийна контузия.

" Направени са няколко проучвания, направена е консултация с педиатър, сътрудника, който е бил дежурен, не е разкрил някакви притеснителни знаци "

При втория банкет в болничното заведение, седмица по-късно, до третия ден от престоя на Даная не се появява неврохирург, твърди майката Ани Стоянова. Тя насочва зов в обществените мрежи и до вечерта се привиква екип за интервенция на момичето, в който е доктор Михаил Захаринов.

" Казаха ми, че в този момент ще видя по какъв начин умира на масата, тъй като упорствам за интервенция и той влезе в интервенция. Подписах документ за единодушие, след интервенцията той сподели, че всичко е минало добре "

Стоянова уточни, че с дейностите си търси управническа отговорност, а не цели линчуване на лекари.

" Смятам, че Даная е сборен облик на цялото българско опазване на здравето и счупените процеси "

По време на чуването стана ясно, че ще има законодателна самодейност за въвеждане на наложително продължаващо професионално образование за медиците.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР