Най-зрелищният спектакъл в света на модата ще трябва да премине

...
Най-зрелищният спектакъл в света на модата ще трябва да премине
Коментари Харесай

Политически скандал с Кейти Пери и Джиджи Хадид помрачи шоуто на Victoria's Secret в Китай

Най-зрелищният театър в света на модата ще би трябвало да премине без присъединяване на някои от най-известните лица, които трябваше да вземат участие - супермоделът Джиджи Хадид и певицата Кейти Пери не са получили визи за Китай, където той се организира през днешния ден, написа " Ройтерс ".

Ежегодното ревю на американската компания за дамско долни дрехи Victoria`s Secret ще в Шанхай тази година за пръв път в историята. По данни на организацията, която цитира свои източници, от него ще отсъстват и други модели.

Миналата седмица Хадид, която трябваше да е измежду " ангелите " на Victoria`s Secret, участващи в шоуто, разгласи в " Туитър ", че няма да се включи. По-рано тя разгласява и видео, в което тя присвива очи, гледайки дребна статуетка на Буда. Според изявления в американски медии Пери не е получила виза поради поддръжката, изказала за Тайван по време на концерт през 2015 година, когато се появи с тайванския байрак към раменете си.

" Разплатата беше неизбежна "

Контролираният от китайската страна вестник " Глобъл таймс " написа в уводна публикация в понеделник, че е " разумно " те да не получат виза поради дейностите си. " Разплатата беше неизбежна. Тези, които са съществени в желанията си да развиват кариера на китайския пазар, могат да извлекат поука от случая и да се научат да се преценяват в разпоредбите в Китай, " продължава изданието, което от време на време показва публични позиции на ръководещите.

Неочакваното препяствие повдига въпроса за международни компании, които желаят да провеждат огромни събития в Китай - разрастващ се пазар за развлекателната промишленост. " Тук фирмите би трябвало да са доста по-внимателни по политически и морално деликатни въпроси, " споделя Бен Кавендър от " Чайна маркет рисърч груп ". " Политическата среда е доста по-различна от тази в страните им, а и живеем във време, когато Китай работи за " коригиране " на държанието и предизвиква нещо като " честен кодекс ". "

Фотогалерия: Джиджи Хадид - супермоделът на 2016 година >

Китай от дълго време управлява деликатно визитите на страната от реализатори и звезди. Джъстин Бийбър, Лейди Гага, Бьорк и други към този момент са получавали отвод да пеят в страната поради изявления по чувствителни за Пекин тематики като Тибет или Тайван. Според " Ройтерс " наклонността изпъква на фона на акция по време на президента Си Цзинпин за подсилване на социалистическите полезности в културни артикули от компютърни игри до музикални представления.

От Victoria`s Secret не са поискали да разясняват обстановката за " Ройтерс ".

" Правителството е доста хитро "

Същевременно представител на китайското външно министерство сподели, че не е осведомен с детайлности от проекта, само че посочи, че Китай приветства непознатите жители, искащи да правят " естествени " работни действия, да пътуват или да вземат участие в културни мероприятия и издава визи на тези, които дават отговор на изискванията. " Искам обаче да кажа, че Китай като суверенна страна има правото да взема решение сама в сходство със законите и политиките си дали да издава документи за непознати жители, или не, " изясни той, без на навлиза в детайлности, написа организацията.

Миналата година в шоуто в Париж участваха десетки супермодели, звезди и музиканти. Тазгодишните събития обаче не са добра вест за Victoria`s Secret, която откри първия си магазин на територията на континентален Китай в Шанхай по-рано тази година. Според Райън Бао, който живее в Пекин и работи в южнокорейската SM Entertainment. През последната година южнокорейски изпънители са получавали възбрана за влизане няколко пъти през последната година на фона на напрежение сред Пекин и Сеул. " Правителството е доста хитро. Няма намерено да каже, че на някого е неразрешено да влиза или да даде причина, само че ще откри метод да ги държи отвън страната. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР