Най-здравословните връзки не са задължително тези на безмерно, постоянно и безметежно щастие.

...
Най-здравословните връзки не са задължително тези на безмерно, постоянно и безметежно щастие.
Коментари Харесай

Когато говорим за връзки, ето кои са най-здравословните

Най-здравословните връзки не са наложително тези на безгранично, непрекъснато и безметежно щастие. Всяка връзка се състои от двама души и няма по какъв начин в някакъв миг да не се генерира напрежение посред им. Колкото и да се обичат, колкото и да споделят идентични полезности, колкото и да гледат в една посока и така нататък

Ето 9 неща, които са присъщи за здравословните връзки. Какво вършат тези, които се радват на такива взаимоотношения?

Правят комплименти на колегата си в наличието на други хора

Да, също приказват хубави неща напълно откровено за него на децата си, роднините си, сътрудниците си даже. В което няма нищо неприятно, дори в противен случай. Показва естетика, успокоение и задоволеност от връзката.

Отделят време един за различен, без значение какъв брой заети са

Колкото и да е претрупан ежедневният им график, те намират време един за различен. Имат си нещо като ритуали, да вземем за пример да разходят кучето дружно, да сготвят дружно, да гледат вечерния сериал дружно. През деня къс телефонен диалог или няколко разменени известия в придвижване също са нещо, което приказва за внимание и мисъл за другия.

Смеят се дружно и доста

Самата Айрис Апфел беше споделила, че ключът към дългата и сполучлива връзка се крие в възприятието за комизъм. Според психолозите хората, които не се взимат прекомерно насериозно и се смеят доста, са по-способни да изградят такива взаимоотношения. Така че усмихнете се, пуснете интелигентна смешка, животът е прекрасен.

Оценяват качествата на колегата си, вместо да се вторачват в минусите му

Спомняте си онази сентенция за сламката и гредата, нали? Умението да виждаш и оценяваш повече хубавото, е мъчно за доста хора. Някак е по-лесно да виждаме отрицателното, да му придаваме значение, да тормозим себе си и другия/другите с него. Не си коства. А и не е здравословно.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР