Най-вкусната торта Медовик се приготвя с най-вкусните блатовеНеобходими Продукти● За

...
Най-вкусната торта Медовик се приготвя с най-вкусните блатовеНеобходими Продукти● За
Коментари Харесай

Селска торта Медовик с най-вкусните блатове

Най-вкусната торта Медовик се подготвя с най-вкусните блатове

Необходими Продукти

За блатовете


● брашно - 200 г
● прясно мляко - 200 мл
● яйцa - 1 бр.
● сода бикарбонат - 2 ч.л.
● краве масло - 50 г
● кафява захар - 150 г
● мед - 2 с.л.

За крема


● заквасена сметана - 1.2 кг
● захар - 10 с.л. кристална
● плодове - за декорация
● орехи - 200 г натрошени

Начин на подготвяне

В дълбока тенджера чукваме яйцето и прибавяме цялата захар. Хубаво разрушаваме двете съставки, до момента в който не се разтопи захарта.

С дълготрайно безредие прибавяме прясното мляко. След това прибавяме и меда. Отново разбъркваме за малко. Сега прибавяме содата и още веднъж разбъркваме.

Прибавяме маслото и слагаме тенджерата на котлона. Включваме го на умерена температура. Готвим сместа за 7-8 мин и понякога разбъркваме. Цветът би трябвало да стане кафяв на цвят, малко преди да почне да се карамелизира. Внимаваме да не оставим прекомерно дълго на котлона, тъй като другояче захарта ще почне да нагарча.

Прехвърляме в този момент сместа в различен съд, с цел да се охлади по-бързо.

Пресяваме си брашното в дълбока купа. Сега си вършим малко кладенче по средата и изсипваме охладената примес. Ако е нужно, прибавяме още малко брашно и започваме да омесваме едно тесто.

Набрашняваме си работния плот и месим върху него за към 7 минути. Разделяме тестото на 6 равни топчета.

Сега включваме фурната на 160°C да загрява авансово. Върху хартия за печене си разточваме всички 6 топчета на доста тънки и кръгли блатове, които да дават отговор на размера на форма от 22 см.

Тестото става извънредно фино, по тази причина разточваме напряко върху хартията за печене.

Печем по два блата във фурната за 5 мин. Ако имате вентилатор, печете 3 за същото време. След изпичането на блатовете за френска селска торта, незабавно ги изрязваме благодарение на тавичката за печене. Не хвърляме остатъците, а ги оставяме да изстинат. От шестия блат можем да си създадем дребни окраски за медената торта. Смесваме си заквасената сметана със захарта и хубаво разбъркваме.

Започваме да сглобяваме Медовик тортата, като в тавичката 22 см без дъно редуваме блат, заквасена сметана и натрошени орехи и още веднъж блат. Завършваме със заквасена сметана и най-после орехи. Прибираме в хладилника за пренощува.

От остатъците си вършим трохи и с тях ще декорираме селската торта, както и с горски плодове и малко листа от мента. След пренощуване в хладилника, блатовете са попили от сметаната.

Можем деликатно да премахнем тавичката и да декорираме. Да ви е сладко с тази същинска класика в сладкарството - селска торта Медовик с най-вкусните блатове.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР