Най-висшият съд на Германия отхвърли във вторник жалби срещу полицейски

...
Най-висшият съд на Германия отхвърли във вторник жалби срещу полицейски
Коментари Харесай

Германският конституционен съд отхвърли жалбите срещу мерки и ограничения

Най-висшият съд на Германия отхвърли във вторник тъжби против полицейски час и други ограничавания , наложени от федералното законодателство по-рано тази година в региони, където коронавирусът се популяризира бързо - решение , което може да помогне на водачите на страната, до момента в който се борят, оповестява АП.

Решението на Федералния парламентарен съд пристигна часове преди напускащият канцлер Ангела Меркел и определеният от нея правоприемник Олаф Шолц да възнамеряват да проведат диалози за обстановката с 16-те губернатори на райони.

Имаше поредност от апели от специалисти и политици за по-строги ограничавания , само че федералната конструкция на Германия и преходът от националното държавно управление на Меркел към ново при Шолц забавиха вземането на решения.

Съдът откри, че най-противоречивите ограничения , съдържащи се във федералното законодателство за " спешно прекъсване ", което бе в действие от април до края на юни, с а в сходство с конституцията . Те включват полицейски час от 22:00 до 5:00 часа и затваряне на учебни заведения в региони с висок % на заразяване с ковид.
 Германия е все по-близо до повече Covid ограничавания и наложителни ваксини
Германия е все по-близо до повече Covid ограничавания и наложителни ваксини

" Задължителната имунизация не е нарушаване на гражданските свободи, а е причина, с цел да си върнем свободата "

Законодателството за поредно използване на ограничения в региони с висок % на заразяване по време на последната огромна вълна от COVID-19 в Германия имаше за цел да постави завършек на комбинация от ограничения, които постоянно характеризираха реакцията на пандемията в 16-те немски провинции.

Новите инфекции се усилиха през последните седмици в най-гъсто обитаемата страна на Европейския съюз - изключително в източната и южната част , като лечебните заведения там към този момент трансферират пациенти от интензивно лекуване в други елементи на Германия .

Те доближиха равнища, доста по-високи от тези, които страната видя по-рано тази година, макар че доста повече германци са имунизирани в този момент, в сравнение с тогава.

Във вторник седемдневният % на заразяване в страната спадна за първи път от повече от три седмици , само че при 452,2 нови случая на 100 000 поданици, е малко по-малко от върха от понеделник от 452,4. Центърът за надзор на болесттите в страната, Институтът Робърт Кох, заяви, че през последните 24 часа са обявени 45 753 случая .

Регистрирани са още 388 смъртни случая , с което общият брой в Германия до момента е 101 344.

Най-малко 68,4% от популацията от 83 милиона към този момент е изцяло имунизирано , само че това е под минималния предел от 75% , на който се надява държавното управление.
 Германия със наложителна Covid имунизация за военнослужещите на Бундесвера
Германия със наложителна Covid имунизация за военнослужещите на Бундесвера

Който откаже да бъде имунизиран го чакат дисциплинарни последици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР