Най-видните италиански политици от Марио Драги и Матео Салвини до

...
Най-видните италиански политици от Марио Драги и Матео Салвини до
Коментари Харесай

Местните избори в Италия - тест за политическите нагласи и настроенията към пандемията

Най-видните италиански политици от Марио Драги и Матео Салвини до Джорджа Мелони и Джузепе Конте не могат да разчитат на равни шансове за триумф на локалните избори в Италия, оповестява ДПА.

При все това локалните избори през днешния ден и на следващия ден в 1192 общини в цялата страна, в това число най-големите градове - Рим, Милано, Неапол и Торино, са извънредно значими като тест за политическите настройки към главните партии.

Преди всичко вотът, в който право на присъединяване имат над 12 милиона италианци, може да реши бъдещето на десните партии.

Крайнодясната партия " Лига " на Матео Салвини може най-после да бъде изпреварена от " Италиански братя ", водена от Мелони.

В социологическите изследвания двете партии до неотдавна бяха с подравнен рейтинг. Който се показа по-добре на национално ниво, ще може да претендира за правото да води италианската последна десница.

Имаше доста търкания сред борещите се за доминация в крайнодесния политически набор Салвини и Мелони. " Лига " на Салвини е показана в многопартийния кабинет на премиера Марио Драги. Затова една чиста победа на опозиционната лидерка Мелони може да се схване като израз на отрицание за политиката на Драги.

Ако въпреки това левоцентристката Демократическа партия, водена от някогашния министър председател и почитател на Драги Енрико Лета, надделее, държавното управление може да укрепне през идващите месеци.

Популисткото Движение " Пет звезди " (ДПЗ), което бе толкоз амбициозно единствено преди няколко години, в този момент обаче е застрашено от изборни загуби. Пет години след изборната му победа в столицата Рим, в този момент кметицата Вирджиния Раджи може да изгуби кметския пост, а евентуална загуба за кмета на ДПЗ се обрисува и в Торино.

Избирателните секции отвориха през днешния ден в 7.00 ч. и ще затворят в 23.00 ч. локално време, а на следващия ден ще работят от 7.00 ч. до 15.00 ч. следобяд.

Ако нито един претендент за кмет не завоюва безусловно болшинство в огромните градове, ще има балотаж сред двамата най-добре показали се претенденти две седмици по-късно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР