Най-вероятно сме в началото на трета вълна на заразяване с

...
Най-вероятно сме в началото на трета вълна на заразяване с
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Третата вълна ще е с по-малко заразени

" Най-вероятно сме при започване на трета вълна на заразяване с COVID-19, само че тя никога няма да даде толкоз огромна заболеваемост. Убеден съм, че кривата ще бъде малко по-ниска ”.

Това съобщи зам.-председателят на УС на БЛС доктор Николай Брънзалов в ефира на NOVA.„ Виждате сътрудниците, които одобряват пациенти, какъв брой са спокойни. Не можем да го съпоставим с това, което беше преди десетина месеца, когато те нямаха опит и не бяха задоволително предпазени. Системата също бързо се приспособява съгласно обстановката у нас ”, сподели още той.

По думите му при потребност отделенията могат бързо да бъдат трансформирани според от това, което демонстрират цифрите.Относно огромната разлика в заболеваемостта в другите регион у нас, Николай Брънзалов разяснява: „ Най евентуално това се дължи на обстоятелството, че новият вариант е в България. Работи се интензивно в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Скоро проф. Кантарджиев ще даде данните. Най-вероятно ще се потвърди, че това се дължи на новия вид на вируса ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР