Най-вероятно приемате набор от витамини в продължение на години, без

...
Най-вероятно приемате набор от витамини в продължение на години, без
Коментари Харесай

Единственият витамин, който ви трябва според възрастта

Най-вероятно приемате набор от витамини в продължение на години, без значение на каква възраст сте.

Експертите са безапелационни, че без значение дали приемате мултивитамини, в другите етапи от живота си, вие би трябвало да взимате характерни добавки, защото организмът ни се трансформира и надлежно характерните му потребности се трансформират.

Ако сте на 30+ години
Ако сте в 30-те си години и се пробвате да забременеете, вие би трябвало да увеличите приема на фолиева киселина. Тя понижава вероятността от появяването на някои вродени недостатъци в плода, както и понижава възможностите да получите (колкото и необичайно да звучи за тези години) инсулт или инфаркт. Ако не се пробвате да си имате бебе, е добре да приемате в допълнение цинк и магнезий, които подкрепят положителната функционалност на сърдечно-съдовата система, положителната мозъчна активност, благоприятстват растежа на клетките и ги пази от нездравословното въздействие на свободните радикали.

Ако сте на 40+ години
Витамин D е значим за всички, само че за дамите над 40 години той е в незадоволително количество. Това е изключително значимо, защото неналичието на този витамин постоянно се свързва с заболявания, които нормално се появяват точно в това десетилетие, като остеопороза, рак и сърдечни болести.

Ако сте на 50+ години
В това десетилетие е значимо да се стартира с приема на мултивитамини, особено за дами над 50, защото в тях има по-високо наличие на витамин B 12. Той е извънредно значим за вярната функционалност на централната нервна система, спомага за положителното положение на организма, за вярното и бързо протичане на обмяната на веществата, предотвратява появяването на анемия.

Ако сте на 60+ години
След менопаузата, е належащо организмът ви да получи задоволително калий, с цел да се понижи риска от инсулт. Задължително е и да включите банкет на омега-3 мастни киселини, защото те оказват помощ за облекчаването на признаците на артрит.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР