Най-вероятно отиваме към избори. Проблясваше някакъв шанс за правителство, може

...
Най-вероятно отиваме към избори. Проблясваше някакъв шанс за правителство, може
Коментари Харесай

Първан Симеонов пред Дарик: Най-вероятно отиваме към избори

Най-вероятно отиваме към избори. Проблясваше някакъв късмет за държавно управление, може би най-сериозно в поръчката на Христо Иванов, която обаче претърпя прекомерно несериозна реакция от страна на Бойко Борисов.Това съобщи пред Дарик радио политологът и изпълнителен шеф на „ Галъп интернешънъл “ Първан Симеонов.

„ ГЕРБ се опита да свърже „ Демократична България ” и „ Продължаваме промяната ” надали не с следствията за " НЕКСО ", които текат в Съединени американски щати. Тогава стана ясно, че и този път държавно управление няма да има, ”посочи Симеонов.

За него като цяло това е обстановка, в която като че ли всички са удовлетворени.

„ Някъде надълбоко в себе си „ Демократична България ” са удовлетворени, че този парещ картоф не отива при тях. Защото в случай че беше отишъл, възможностите и без друго не бяха огромни, макар сериозната поръчка от тях. ”

Според Симеонов президентът също печелив тази обстановка. Той прави закостенял ход, който е без изненади, тъй като преценката е била, че държавно управление няма да се сформира.

„ Струва ми се, че към този момент плува в свои води. Освен това той получава късмет за още едно безвредно отиграване, тъй като в случай че дадеш мандата на „ Демократична България, ” правиш политика, а в случай че дадеш мандата на Българска социалистическа партия, действаш неотклонно, което нормално е най-безопасната алтернатива. ”

Даването на мандата на Българска социалистическа партия съгласно Първан Симеонов е някаква форма на съюз сред електората на социалистите и Румен Радев.

„ Този съюз е значим, тъй като сред Радев и електората на Българска социалистическа партия, който го обича, седи Корнелия Нинова. На всичкото от горната страна, горещият картоф е отново при нея, което е доста съществено тестване. Тя е много деятелен политически облик и аз не се колебая, че ще направи някакви опити да задържи мандата. ”

В умозаключение Първан Симеонов изясни, че има някакъв късмет да няма избори.

„ Аз персонално бих се надявал на това като български жител. Първо обаче партиите гледат да не излязат отговорни за задаващите се избори, а не да основат държавно управление. Второ – те на драго сърце ще оставят тази отговорност на Радев и дори ще го сочат пръст по какъв начин преяжда с власт. И трето, в случай че създадат държавно управление, отлично, само че сега по-скоро не желаят. ”

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР