Най-вероятно не сте подозирали, но трябва да бъдете внимателни, когато

...
Най-вероятно не сте подозирали, но трябва да бъдете внимателни, когато
Коментари Харесай

Храните, които могат да са най-опасни за здравето

Най-вероятно не сте подозирали, само че би трябвало да бъдете деликатни, когато ядете следните храни, защото могат да ви навредят.
Риба тон 
Тя е една от най-масово употребяваните риби в целия свят и… попада в рисковата група. Особено прекомерната приложимост на бяла риба звук може да докара до негативен резултат върху развиването на нервната система при децата и бебетата, още до момента в който са в утробите на майките си.
Гъби 
Някои типове, които се срещат в природата, може да провокират отравяне и даже да доведат до гибел. Някои гъби, които можете да откриете даже в личната си градина, са способни да провокират халюциногенен резултат, а други могат да причинят доста по-сериозни увреждания или даже гибел. Важно е да не ядете гъби, за които не сте сигурни, че са безвредни.
Фъстъци 
Една от главните аргументи за гибел, породена от хранителна алергия, е алергията към фъстъци. Според обява на " Тайм ", за интервала 1997 – 2000 година алергията, провокирана у децата от фъстъци, се среща два пъти по-често.
Яйца 
Яйцата са главен хранителен артикул за доста хора, само че съгласно здравните специалисти, постоянно експлоадирането на салмонелоза е обвързвано точно с потреблението на яйца. При неправилна приложимост на този артикул провокираната от бактерията на салмонелата зараза може да се предава от човек на човек. Затова яйцата би трябвало да се съхраняват в ледник и да се подготвят вярно. Основно предписание е да се заобикалят храни, които съдържат сурови яйца. Лесен тест може да ви подскаже дали яйцата са пресни. Пуснете яйцето в съд с вода и в случай че легне на дъното, значи е прясно, а в случай че изплува, по-добре да го изхвърлите.
 Сурови храни, които може да са рискови за здравето Сурови храни, които може да са рискови за здравето
В днешно време потреблението на сурови храни се е нараснала. Много хора предлагат зеленчуците да се употребяват сурови, само че би трябвало да бъ...

Кафе 
За доста от нас кафето е неизменима част от всекидневието. Трябва да подчертаем, обаче, че освежаващата напитка крие в себе си и значително опасности. Наред с всякакви странични феномени като пожълтяване на зъбите, бодърствуване и обезводняване, кафето може да докара до неприятни последствия като изгаряне от трета степен в случай че върху кожата попадне горещо кафе.
Кренвирши 
Проучванията демонстрират, че кренвиршите може да провокират задушаване у децата. В 20 % от случаите на задушаване по време на хранене при деца до 10-годишна възраст повода е била яденето на кренвирши.
 Вреди ли пикантната храна - преценете сами Вреди ли пикантната храна - преценете сами
Лютите подправки и билки обогатяват усета на ястията, само че се счита, че пикантната храна може да бъде рискова за стомаха. Преценете сами д...
Зелени зеленчуци 
Броколите са един от най-популярните зелени зеленчуци, само че в това време е класиран преди всичко в листата на рисковите храни. Челните места на рисковите артикули заемат и други зелени листни зеленчуци, които консумираме в недопечен тип: салата, спанак, рукола. Към тези зеленчуци би трябвало да се отнасяме с изключително внимание, защото те постоянно са източник на разпространяване на бактерии като ешерихия коли. Затова зелените зеленчуци би трябвало да се мият усърдно преди консумация.
Стриди 
Това е доста издирван деликатес в скъпите заведения за хранене. Ако бъдат употребявани погрешно, обаче, могат да причинят доста болести. Стридите живеят на океанското дъно и се хранят с планктон. Ако водата е нечиста с бактерии, стридите стават източник на тяхното разпространяване. Затова при лов на риба и подготвяне на стриди би трябвало да се съблюдават избрани правила. Яденето на сурови или недоварени стриди могат да причинят съществени болести.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР