Най-вероятно има много фенове на Pink Floyd, които са прекарали

...
Най-вероятно има много фенове на Pink Floyd, които са прекарали
Коментари Харесай

Роджър Уотърс и призивите за мир – басистът, който се превърна в застъпник

Най-вероятно има доста почитатели на Pink Floyd, които са прекарали доста време с някои от най-хубавите албуми на британската група. Със сигурност приказваме за неповторимо звучене, както и доста лесни и съпреживени лирики. Групата спря да съществува с помощта на вътрешни разправии и проблеми по отношение на заплащането. По някаква причина Роджър Уотърс изиска повече пари и в следствие реши да се раздели с останалите участници и да стартира своята независима кариера.

През идващите месеци ще има турне на Уотърс, идващо с гръмкото заглавие „ This Is Not A Drill “. Бившият артист и басист на Pink Floyd продължава да промотира своята стратегия и да търси нови персони, с които да завоюва вниманието на аудиторията, само че около музиката и осъществяването на някои доста специфични шлагери, Уотърс може да се похвали и като политически представител, като напоследък взема решение да бъде специфичен говорите на Русия.

Наричат го „ Застъпникът на Путин “ и скоро Поли Самсън, брачната половинка на Дейвид Гилмор, продължи да го дефинира като тъкмо подобен. Дамата не утвърждава концепцията на Уотърс да употребява платформата на Гилмор и Рик Райт, които са се постарали да създадат нещо неповторимо, с цел да продължи да я употребява като политическа естрада.

Към това не може да се не помни и още един факт, Уотърс не стопира да показва, че това е най-провокираната военна инвазия в историята на света, а по-късно споделя пред Daily Telegraph, че точно нацисти са управлявали държавното управление на Украйна. В изявление с Джеймс Бол през октомври пред издание Rolling Stones, същият твърди, че военните закононарушения на Русия са просто неистини, които не стопират да се повтарят.

Уотърс постоянно е имал спорно мнение по всевъзможни въпроси, към момента помним и „ Оставка “ на видео стената по време на концерт в София, само че когато Уотърс стартира да се занимава с войната, мнозина имаха огромни компликации да го пренебрегват повече. Със сигурност има хора, които не бяха изключително удовлетворени от сметката за отопление, само че солидарността към украински бежанци не понижа, каквито и да бяха опитите в тази посока.

Друг забавен факт е, че преди няколко години, Роджър Уотърс извършва друга специфична опорка, тази за ковид и не спираше да изяснява по какъв начин светът е на път да свърши. Музикантът се трансформира не просто в представител на свободата, само че и един от най-големите манипулатори в средата. Не бяха малко и другите, които последваха образеца, откакто пандемията удари най-силно и шоу бизнеса.

Трудно е да не се изненадваме от обстоятелството, че шоу бизнеса през последните години поддържа най-различни небивалици – от една страна имаме фенове на плоската земя, по-късно пристигна пандемията и последва ново изявление и прочие други. Малко по-късно пристигнаха и наказания за някои от изпълнителите, техните песни напуснаха стрийминг платформите, а с това започнаха и други митинги.

Истината е, че когато един реализатор стане краен в своите речи, той наложително получава освен това, по-високи доходи от стрийминг платформите, по-сериозни поръчки за присъединяване и повече внимание, само че това идва с цена, изключително в случай че би трябвало да се приказва за ваксини или друга агитация.

Не е изненада, че университетът в Единбург побърза да покаже, че главно въздействие на аудиторията в интернет идва непосредствено от звездите, които се радват и на най-вече внимание в същите мрежи. Логично е да забележим, че внезапно изпълнителите ще стартират да приказват за Брекзит, имиграцията, смяната на климата, още веднъж имаше и интензивност по отношение на Хилъри Клинтън и доста други. За съвършената стихия е належащо постоянно да се приказва за по-малко доверие в специалистите. Пандемията се трансформира във война за въздействие и всеки искаше да извади по-жестока и по-зловеща своя формула за близкото бъдеще. Сега е моментът да попитаме: какъв брой от тези прогнози се сбъднаха и какъв брой години минаха от вашата имунизация? В един миг ще пристигна и моментът за решението Роджър Уотърс.

Все някой ще би трябвало да реши дали не е време да получи тоталното игнориране. След безпочвеното изявление и рисуването на следващите военни произшествия, същият реализатор съумя да запълни времето от 20 минути и най-после да не каже безусловно нищо. Никой не разбра претекстовете на Роджър Уотърс, с изключение на дългото говорене за мир и опазване на планетата, като че ли същата в миналото е била застрашена от една война.  

Друг е въпросът, че това е индивидът, който доставяше лирики срещу войната, срещу диктатурата, срещу държавното управление, а на финала реши да смени флага и да се трансформира в покровител на всичко, срещу което в миналото пееше. Следователно какъв тъкмо е изводът, Уотърс има освен това от ползи и внимание за мироопазваща задача.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР