Най-вероятно Бойко Борисов е започнал неофициални разговори с БСП и

...
Най-вероятно Бойко Борисов е започнал неофициални разговори с БСП и
Коментари Харесай

Доц. Петър Чолаков: Борисов надхитри ПП-ДБ, юли най-вероятно отиваме на нови избори

" Най-вероятно Бойко Борисов е почнал неофициални диалози с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи от дълго време. Днес видяхме следващия огромен театър от Борисов. Искам да успокоя феновете, че бюджет ще бъде признат и Борисов се пробва да плаши с тази тематика. За мен след днешното развиване на събитията най-вероятно отиваме на нови предварителни избори юли месец. "

Това съобщи в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS политологът доцент Петър Чолаков, който разяснява днешните изявления на Бойко Борисов и ГЕРБ в Народното събрание, че проектокабинетът и управническата стратегия на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " (ПП - ДБ) не ги удовлетворяват и стартират диалози с другите партии.

" Борисов надхитри партиите на смяната, които седнаха на масата за договаряния с човек, който преди година арестуваха. Политическа партия - Демократична България позволиха една доста сериозна тактическа неточност - дадоха отговор на предизвикването на Борисов да показват държавно управление, преди ГЕРБ да е направила това. Политическа партия - Демократична България се върза на този блъф на Борисов. Според мен Политическа партия - Демократична България изобщо не трябваше да води договаряния за държавно управление в този момент. Трябваше да изчакат ГЕРБ да си разгласи държавното управление и тогава да се водят диалози и да се разсъждава. Не трябваше да се разкриват картите преди този момент да са създали от ГЕРБ. Защо избързаха? Това демонстрира на необятната аудитория, че Борисов диктува събитията. Не трябваше да бързат и през вчерашния ден да показват проектокабинет ", добави той.

" Относно мълчанието на Демократична България - за мен това е най-умната тактика. Христо Иванов си резервира картите и възможностите с това безмълвие. Появиха се клюки, че той е бил подготвен да поддържа ГЕРБ с първия мандат, само че аз не мисля по този начин, тъй като това ще отблъсне доста гласоподаватели от Демократична България. За мен Борисов в никакъв случай не е желал да сформира съществено постоянен кабинет и се е готвил за предварителни избори ", сподели още доцент Чолаков.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР