Най-вероятният изход е да се разберат двете големи политически сили

...
Най-вероятният изход е да се разберат двете големи политически сили
Коментари Харесай

Хаос заради разваляне на отношенията на Борисов с Гешев и ДПС, социолог прогнозира разпад на ПП

Най-вероятният излаз е да се схванат двете огромни политически сили и да вземат главата на прокурорите, сподели Андрей Райчев

Стана безпорядък в страната, тъй като се скапе един дълготраен съюз. Бойко Борисов скъса с Гешев и Движение за права и свободи, потегли да подписва нови връзки с Политическа партия. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия социологът Андрей Райчев. 

„ През последните 36 часа българския народ се втрещи. Президентът направи нещо доста извънредно. Той сподели „ Връчвам ви мандата, само че с омерзение “. Шефът на ДАНС пък упрекна две дами, едвам от които в национално изменничество, другата в приключване на секретна информация. Отделно са споровете в прокуратурата и изтеклите записи. Борисов договаря за неестествен съюз “, добави той.

„ От своя страна „ Продължаваме Промяната ” се пробват да се съберат с врага си – водачът на ГЕРБ ”, разяснява Райчев.

„ Има единствено три сили – прокуратура, ГЕРБ, Политическа партия. Движение за права и свободи не са дейни участници и не шумят сега. В теорията на игрите има решение на тази задача – когато има трима играчи, постоянно всичко се свежда до двама против един. Това е крайният резултат. Хаосът може да продължи задоволително дълго “, добави той.

„ Имаше сюжет да сключат съюз ГЕРБ и Политическа партия и страната да се стабилизира, само че той бе заплашен и след излизането на записа, в който се споделя, че ще бъдат уволнени всички от ГЕРБ, връзките им се скапаха. Големият въпрос е ще продължи ли играта и има ли състезател, който да може да приказва с всички сега “, съобщи социологът.

„ Христо Иванов е индивидът, който може да приказва с всички сега. Той е доста мощен политически шахматист. На равнището на Доган е “, акцентира той.

„ Най-вероятният излаз е да се схванат двете огромни политически сили и да вземат главата на прокурорите. Хаосът тогава може да свърши, само че не и втрещяването на българите. Те си нанасят голяма рани всички “, съобщи Райчев. 

„ Политическа партия е болният човек. Тяхното държание е извънредно нерационално. Затова те ще се разпаднат и електоратът им ще се раздели сред Демократична България и „ Възраждане “, предвижда той.

Според политолога Румяна Коларова пък Иванов няма чак такава основна роля. 

„ Той се държи над обстановката. Мисля,че този безпорядък се основава от службите и индивидът който ги управлява ”, добави политологът. И съпостави настоящия политически безпорядък с държавното управление на Филип Димитров.  „ Ако си спомняте този кабинет беше свален с измислена спекулация. Мисля, че сега се обслужва президентът. Прави се място за нов политически план ”, добави тя.

„ Имунитетът на Борисов би трябвало да бъде изваден пред скоби в диалозите за сформиране на държавно управление. Може би това ще бъде просто един първи епизод от серия имунитети, които могат да не обиден единствено една парламентарна група ”, разяснява журналистът Веселин Стойнев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР