Най-вероятната причина за стрелбата в Стара Загора вчера, при която

...
Най-вероятната причина за стрелбата в Стара Загора вчера, при която
Коментари Харесай

Скандал за пари е причина за убийството в Стара Загора

Най-вероятната причина за стрелбата в Стара Загора през вчерашния ден, при която бе погубен мъж в офис на компания за бързи заеми, е финансови взаимоотношения. Това стана ясно на брифинг тази заран на Дичо Атанасов - областен прокурор на Стара Загора и комисар Валентин Георгиев - шеф отдел следствие ОД на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора. Тепърва ще откриваме кой на кого е дължал.

Между стрелеца и убития е имало връзка, те са се познавали добре, а убитият е работил от години за компанията за бързи заеми, в чийто офис стана убийството, обясниха  от прокуратурата.

Инцидентът е станал нощес към 17:20 ч. - тогава на тел. 112 е подаден сигнал за изстрели. На мястото - офис за бързи заеми в централната част на Стара Загора - е открит мъртвец на мъж, с огнестрелна рана в главата. Между жертвата и стрелеца възникнал спор, а малко по-късно се стигнало и до стрелбата с съдбовния излаз.

Жертвата е престъпно проявен, осъждан, името му се свързва с наркоразпространение в региона. В  него криминалистите са разкрили нож, само че на този стадий не е ясно дали е бил употребен. Убитият е прочут с прякора Стамбето, от години е работил за компанията, в която стана случая. В офиса е имало и други хора, само че не е имало заплаха за тях.

Задържан за 24 часа е мъжът, който е възпроизвел съдбовния изстрел. Стрелецът се e предал доброволно.  Според прокуратурата това е В. В., на 37 година, управител на компанията за заеми, не е престъпно проявен. Той е направил признания, че при зародил скандал е прострелял С. И. със законно притежаваното си огнестрелно оръжие – военен револвер, марка „ Берета “.

Предстои в границите на деня да бъде притеглен под наказателна отговорност и да му бъда поискана по-строга мярка за задържане. Образувано е досъдебно произвеждане по случая. Към момента е известно още, че оръжието, с което е създаден съдбовния изстрел, е законно притежавано.

През цялата нощ на мястото са извършени огледи и разпити на очевидци, те ще продължат и през днешния ден. Разследването е под управлението на Окръжна прокуратура Стара Загора.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР