Най-възрастният сред претендентите за номинацията на демократите за президентските избори

...
Най-възрастният сред претендентите за номинацията на демократите за президентските избори
Коментари Харесай

Бърни Сандърс влезе в болница заради запушена артерия, използва случая да призове за всеобщо здравно осигуряване

Най-възрастният измежду кандидатите за номинацията на демократите за президентските избори в Съединени американски щати следващата година, Бърни Сандърс, бе заставен да прекрати през вчерашния ден акцията си поради запушена артерия, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е първият сериозен здравословен проблем в една конкуренция, доминирана от кандидати на по 70 и няколко години.

78-годишният самостоятелен сенатор, който се самоопределя като социалист, се почувствал зле по време на предизборна демонстрация в Лас Вегас. Оказало се, че Сандърс има запушена артерия и лекарите му поставили два стента.

От щаба му споделиха, че сенаторът от щата Върмонт " е в положително разположение на духа ". През идващите дни той ще си почива. Засега отменяме деянията и появите му и ще ви осведомяваме за неговото положение ", сподели в официално съобщение неговият консултант Джеф Уивър.

По-късно самият Сандърс направи успокоително изказване и даже употребява здравословния си проблем за задачите на своята акция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Чувствам се добре. Имам шанса да получавам положителни грижи и страхотни лекари и медицински сестри да ми оказват помощ да се възстановя ", сподели сенаторът в Туитър. Той акцентира, че " никой от нас не може да предскаже по кое време ще се окаже в незабавна здравна обстановка. И никой не би трябвало да се опасява, че ще се разори, в случай че това се случи. Здравно обезпечаване за всички! "

Сандърс обаче не уточни съответна дата, на която ще възобнови своята акция. Не е ясно дали той ще взе участие в телевизионните диспути сред 12 претенденти за президентската номинация на демократите в университет в щата Охайо на 15 октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР