Най-възрастната полярна мечка в Европа Катюша почина на 37-годишна възраст

...
Най-възрастната полярна мечка в Европа Катюша почина на 37-годишна възраст
Коментари Харесай

Почина най-възрастната полярна мечка в Европа

Най-възрастната полярна мечка в Европа Катюша умря на 37-годишна възраст в зоопарка в Берлин, заяви пресслужбата на зоологическата градина.

„ Почивай в мир, Катюша. След съвсем четири десетилетия в зоопарк Берлин трябваше да се разделим с нашата Катюша. Тя умря на пределната възраст 37 години като най-възрастната полярна мечка в Европа”, се споделя в известието.

Животното е умряло на 24 декември и години наред е страдало от сърдечно заболяване, заради което е било под непрестанно наблюдаване от страна на ветеринарните лекари.

Благодарение на подхванатите от тях оптимални ограничения и ежедневния банкет на лекарства, Катюша съумя да доживее до внушителната за своя тип възраст, означи шефът на зоопарка Андреас Книрим.

За последния си рожден ден през ноември 2021 година полярната мечка е изяла цяла рибена торта, добави той.

От зоологическата градина в Берлин прецизират, че продължителността на живота на полярните мечки в естествена среда доближава до 25-30 години. Катюша е родена през 1984 година в зоопарка в град Карлсруе, а през 1985 година е преместена в Берлин.

Полярните мечки са вписани през 2015 година в Червената книга на изчезващите типове. В дивата природа има към 26 000 екземпляра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР