Най-важното за правителството на днешното заседание е да приеме актуализацията

...
Най-важното за правителството на днешното заседание е да приеме актуализацията
Коментари Харесай

Петков даде газ на приемането на бюджета, безпрецедентни мерки

Най-важното за държавното управление на днешното съвещание е да одобри актуализацията на бюджета, разгласи преди началото на съвещанието министър председателят Кирил Петков.

Той показа и главните акценти в актуализацията, измежду които пенсиите, мярката за горивата, пониженият Данък добавена стойност за хляба, както и помощта за работещите родители.

„ Тези ограничения са невиждани - 2 милиарда. Хубавото е, че те не са проинфлационни. С други думи - не харчим повече пари, просто ги даваме на хората, които имат най-голяма потребност. След днешното му приемане бюджетът отива към Народното събрание ”, разкри министър-председателят.

Ето и главните акценти в актуализацията на Бюджет 2022, за които загатна министър председателят:

- Увеличават се пенсиите с 60 лева плюс 10%, като таванът на пенсиите става 2 000 лева За последните 12 месеца минималната пенсия се е качила от 300 лева на 467 лева, което е със 167 лева повишаване, а за последните 12 години преди този момент покачването е единствено със 100 лева, сподели Петков.

- Даваме опция на бензиностанциите да понижат цената на дизела и бензина без добавки с 25 ст. на литър, от което ще се възползва всеки българин с българска регистрация

- Освобождават се електрическата енергия и втечненият газ от данък

- Намаляване на Данък добавена стойност ставката на парното с 9%. Много значима мярка с увеличение на цените на газа. Правителството прави всичко допустимо крайната цена за потребителя да бъде понижена

- Нулева ставка за Данък добавена стойност на хляба - невиждана мярка също

- Облекчаване на данъчните заплащания за младите, работещи фамилии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР